Szauna felöntés

60

percek

Szint: Könnyű
A résztvevők határa
Trainers:

Mi a Szauna felöntés?

Egyesítjük a több évszázados hazai fürdő hagyományokat azzal, a szinte már életmóddá vált szauna kultúrával, amely Európa legnépszerűbb fürdőibe számos látogatót vonz. Kiragadva a stresszes hétköznapokból – az egykor oly népszerű, mára méltatlanul háttérbe szorult – rejtelmes fürdővilágba kalauzolják el látogatóinkat szauna mestereink, a szauna felöntések (szauna show-k) alkalmával, amikor is vendégeinkkel elsajátíthatják a helyes szaunázás lényegét és módját.

A Szauna felöntések időpontjai:

Hétfő-péntek: 17.00, 19.00

Hétvégén és ünnepnapokon: 16.00, 18.00

A Szauna felöntés ára:

A Szauna felöntés ára 500 Ft (a wellness belépő díján felül), amellyel egyszeri alkalommal vehető igénybe a Szauna felöntés. A 500 Ft-os díj alól kivételt képeznek az éves vagy fél éves all inclusive bérlettel rendelkező vendégek.

A felöntések típusai:

A Vitaminos felöntés, amelynek időtartama 7-8 perc, reggel és este is egyaránt kellemes. Kezdés előtt, a mialatt szauna mester kiszellőzteti a helyiséget és elkezdi a felfűtést, a vendégek elfoglalják helyüket a szaunában. Első ciklusban a citrus illatú felöntő vizet a lávakövekre öntve megemeli a páratartalmat és a legyező segítségével elteríti a kellemes aromát a helyiség minden szegletében. A második ciklusban újabb felöntésekkel hevíti a levegőt és ekkor már külön-külön személyre szólóan, irányulóan tereli a forró, illatos gőzt a bent ülőkre. Ekkor már mindenkiről sűrű patakokban gyöngyözve szalad a verejték. A harmadik ciklusban a felöntés után az egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal már-már az elviselhetetlenségig hevíti levegőt. A szertartást jó érzékkel befejező szauna mester a vendégeket friss, jegelt gyümölccsel kínálja meg, hiszen a vitaminok ilyenkor szívódnak fel legkönnyebben. A Vitaminos felöntést mind gyakorlott, mind kezdő szaunázóknak ajánljuk!

A Jeges felöntés időtartama szintén 7-8 perc és leginkább délután szervezzük! A kiszellőztetés és a felfűtés után, a szauna mester kis jéglabdákat helyez el a forró lávaköveken, amelyeket a szertartás során mentol eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsol. Az első ciklusban a légút- tisztító mentol-eukaliptusz aromát szétteríti a helységben. A második ciklusban, -hasonlóan a vitaminoshoz-, további felöntéssel és legyező mozdulatokkal sodorja rá a még simogatóan forró levegőt a bent ülőkre. A harmadik ciklus kezdetén friss jeget kínál, amellyel a szaunázók felforrósodott testüket bedörzsölve lehűthetik azt. A további felöntésekkel és egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal minden egyes bent ülőre külön-külön szinte személyre szabottan teríti a most már forró gőzt. Befejezésül a szaunázók már alig várják, hogy a dézsa alá állhassanak, vagy a jégkamrában a jégbe markolhassanak! Mind gyakorlott mind kezdő szaunázóinknak ajánljuk!

A Tengeri sós felöntés időtartama 8-10 perc és este szervezzük! Hasonlóan a jeges és vitaminos felöntésekhez, ezúttal is a szellőztetéssel és felfűtéssel kezdünk. A vendégek a szellőztetés alatt elfoglalják helyüket és elindul a program. Az első ciklusban a szauna mester mentol-eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsolja a lávaköveket, amely által hevíti a levegőt. A második ciklusban újabb felöntésekkel és a már ismert legyező mozdulatokkal teríti a kellemes légút-tisztító mentolos-eukaliptuszos levegőt. A harmadik ciklus elején tengeri sót kínál, amellyel a bent ülők bőrüket bedörzsölve minden elhalt bőrdarabkától megszabadulnak, pórusaik kitisztulnak, amelynek következtében fokozottabb verejtékezés mellett hatékonyabbá válik a méregtelenítés és feszesebbé válik a bőr. A tengeri sós felöntést hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánljuk!

A mézes tengeri sós felöntésnek 12-15 perc az időtartama és a fáradt esti órákra szervezzük! A vendégek a szellőztetés ideje alatt, – hasonlóan a többi szauna felöntéshez, – elfoglalják helyüket a szaunában. A helyek elfoglalásánál az érkezési sorrend érvényesül. A gyakorlottabbak a legfelsőbb padokra ülnek, míg a kezdőknek a középső és legalsó padokat ajánljuk. Aki tudja, hogy nem bírja végig a 15 percet, üljön közel a kijárathoz, hogy szükség esetén könnyen elhagyhassa a szaunát. Az első ciklusban a szauna mester a szellőztetést követően mentol-eukaliptusz felöntő vízzel locsolja a lávaköveket és az előbbieknek megfelelően szétteríti a még selymesen forró levegőt a helyiségben. A második ciklusban többszöri felöntésekkel hevíti és intenzív legyező mozdulatokkal tereli az immáron forró levegőt minden egyes bent lévőre. Gyöngyöző verejtékfolyamok csillognak a szaunázók bőrén, mindenki csak a hidegzuhanyra vágyik. Ekkor rövid szellőztetés következik, a szauna mester tengeri sót kínál körbe, amellyel a szaunázók bőven bedörzsölik a testüket. A só gyorsan olvad és megszabadít a lehámlott bőrrétegektől, tisztít és fertőtlenít. A kevés friss levegő után újult erővel folyik tovább a szertartás: felöntés, hevítés, legyezés. A kövér verejtékcseppek újból ellepik a bent lévők felhevült testét. A következő friss levegő-injekciót követően – immár a 12. percnél járunk- a szauna mester aranysárga mézet csorgat mindenkinek a tenyerébe. A mézzel mindenki vastagon bekeni immár lehámlott és megtisztított bőrét. A méz pillanatok alatt feloldódik és felszívódik a nedves bőrön, számos vitaminjával, tápanyag tartalmával megfiatalítja, újjávarázsolja bőrünket. Elérkezett az utolsó ciklus; egy újabb felöntés, újabb intenzív legyező mozdulatok. A levegő forró, szinte lángol. A sónak, a méznek már nyoma sincs a bőrön, teljesen felolvadt. Mielőtt a bent ülők maguktól szaladnának a hidegzuhany alá; a szauna mester tökéletes időzítéssel befejezi a szertartást.