Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2019
feb
01

Elképzelés vs. valóság, avagy a Springday Health Club arca

Szerző: Danku Gyula 0

Van úgy, hogy egy épületet, szolgáltatást csak kívülről szemlélünk, mert a saját sztereotípiáink fogságából nem merünk tovább lépni.

Íme néhány jó példa egy külső ember szemével, aki levetkőzve a sztereotípiáit, gátlásait, mert egy nagyot lépni és megismerve klubunkat, ma már vendégeink között köszönthetjük.

Lupui Iza, a 160gramm.hu írója valódi történetét olvashatjátok:

Amikor hiányos ismeretek és téves információk alapján alkotunk valamiről véleményt, akkor tulajdonképpen az előítéleteink csapdájába esünk.

Ez történt velem is, amikor néhány hónapja Újpestre költöztem, és új edzőtermet kerestem magamnak. A Springday Health Clubot már az elején kizártam, pedig utólag belegondolva volt több dolog is, amiből gondolhattam volna, hogy ez a hely a giga méretei ellenére barátságosabb, mint a családiasnak mondott kis edzőtermek.

Az történt most is, mint már oly sokszor, hogy csak arra figyeltem, ami zavaró lenne számomra, és figyelmen kívül hagytam azokat a jó dolgokat, amiktől elesek emiatt. Nézzük, mik voltak ezek:

A nagy épület

Előítélet: Az eltévedéstől való félelem extra erősen munkál bennem, mióta az eszemet tudom. Mindig szorongok, ha ismeretlen helyre megyek. Amikor szembesültem vele, hogy a Springday mekkora, bekapcsolt a vészjelzőm, ami arra sarkalt, hogy kerüljem ezt a helyet.

Valóság: Attól, hogy egy épület nagy, nem következik belőle, hogy átláthatatlan. Ráadásul minden új vendég kérhet körbevezetést, ahol 1 óra alatt megismerheti a teljes komplexumot és a szolgáltatásokat. A körbejárás után már könnyebb volt eligazodni.

A magas árak

Előítélet: Máshol tízezerből kijön a havi bérlet, miért fizetnék itt többet?

Valóság: Az árkülönbség mellé a szolgáltatás minőségének különbsége is társul. Annak, aki bérletet vált, de nem használja fel az alkalmakat, a legolcsóbb terem árának kifizetése is kidobott pénz. Aki rendszeresen edz, annak a magasabb ár mögött lévő extrák megkönnyítik az életét, komfortosabbá teszik az ott töltött időt. Nekem a tágas öltöző, a szekrényekben lévő fix vállfák, a belépéskor járó törölköző, a wellness részleg, a gazdag géppark, a szellős terek, a masszázs szolgáltatások jelentik az extrát, de van ennél több is.

Luxus és csillogás

Előítélet: A tökéletesség mellé nem hétköznapi embereket képzeltem.

Valóság: Amikor edzeni megyek, hús-vér emberekkel találkozom. Nőkkel és férfiakkal, anyukákkal és apukákkal, nagymamákkal és nagypapákkal, vékonyakkal és túlsúlyosakkal. Az első pillanattól kezdve mindenki barátságos, senki nem fukarkodik a köszönésekkel és a mosolyokkal.

A Big Man Club vagy az 55 év felettieknek szóló programok láttán már fél évvel ezelőtt is láthattam volna, hogy jól érezném itt magam, de úgy látszik, újból meg kellett tapasztalnom a saját bőrömön, hogy az általánosítás mindig tévútra vezet, és feltételezések helyett csakis tapasztalat alapján szabad véleményt formálni.

Összességében a Springday Health Club sokkal több, mint egy terem, ahol edzeni lehet. Itt valódi programokkal, személyes törődéssel, barátságos hangulattal várják az egészségükért tenni kívánó embereket. 

Lupui Iza, a 160gramm.hu írója