Blog
2019
Már
12

Evezzük át az Óceánt – Áteveztük!

2018 decemberében írtunk első alkalommal arról, hogy nagy evezésre készülünk.

Rakonczay Gábor és Rakonczay Viki 2006-ban saját építésű hajójukkal, a Tűzhangya nevű evezős hajójukkal szelték át az Atlanti-óceánt. Eredeti célként az ő 5200 km-es távjuk teljesítését tűztük ki.
Tervünket többszörösen túlteljesítettük. Összesen 12.000 (!!!) km-t eveztek a hajósaink az 51 nap leforgása alatt! Ez az európai és az amerikai kontinens közötti táv oda és vissza, valamint az az 1500 km-es Spanyolország és Kanári-szigetek közötti szakasz, amelyet Gáborék a kiindulási pontig eveztek, amolyan gyakorlás céljából.

Kimondani is döbbenetes ezt a számot, nem hogy leevezni…

Miért kezdtük el a programot?
Szerettünk volna valami olyan kihívást a vendégeink figyelmébe ajánlani, amelyet nem tudnak egy alkalommal teljesíteni. Olyat kerestünk, amely kívül esik a komfort zónán. Olyat, amelynek a teljesítéséhez valóban változásokat kell eszközölni a mindennapok időbeosztásában. A több mint 80 aktív résztvevő azt mutatta, hogy jó irányba indultunk!

51 nap hosszú idő
Rövid időn belül egy összetartó, nyitott, egymásért szurkoló és egymással egészséges versenyben álló közösség alakult. Nagyszerű érzés volt látni, hogy a senior korosztály számára az „Evezzük át az Óceánt” kihívás nem csak egy sportprogram, hanem a közösségi érintkezés és a társas összejövetelek egy új színtere lett.

12.000 km rengeteg, még egy kényelmes repülőgépen ülve is, nem hogy egy evező padban. A Technogym SkillRow evezőpadjai – és a hozzájuk kapcsolódó felhőalapú szolgáltatás – óriási mértékben hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.  A plazmaTV-n futó pillanatnyi eredmények olyan motivációt adtak az evezősöknek, hogy jó páran felhagytak a közösségi oldalakon való céltalan időtöltéssel és helyettük inkább a ranglista pontjait, kilométereit és résztvevőit  böngészték.

Záró ünnepség
Szerettük volna Rakonczay Gábort vendégül látni az 51 nap alatt, de a déli-sarki expedíciója miatt erre nem nyílt lehetőségünk. Meglepetésünkre – és őszinte örömünkre – az evezés záró ünnepségére el tudott jönni. Záporoztak felé a kérdések, amelyre bőséges válaszok érkeztek. Meggyőződésünk, hogy a jelenlévők számára ez egy életre szóló élmény marad!

Mit adott nekünk ez az 51 nap?
Élményeket, sikereket, izzadást, küzdést, jellemformáló kudarcokat, látványos feltámadásokat.
Olyan közösség jött létre, melynek tagjai akár együtt, akár külön maguk keresik a következő sport kihívásokat és célokat.

Köszönjük Nektek!