Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2019
Júl
02

A lélekmasszázs csodálatos hatásai

Szerző: Ács Szabina 0

Vendégünk receptre írná fel a lélekmasszázst mindenkinek

Ha valami igazán jól tud esni egy nehéz nap után, az a masszázs, mert mázsás terhek kerülnek le a vállamról akár már egyetlen alkalom után is.

Az első gondolatom, hogy bejelentkezem egy klasszikus relaxáló masszázsra, de van egy kis időm, ezért végignézem az összes fajtát (https://springday.hu/masszazs/) 20-nál is több van. Megakad a szemem a lélekmasszázson, és elég hamar eldöntöm, hogy kipróbálom. Hivatásomból adódóan tudom, hogy egy-egy beszélgetésnek milyen módon segít a lelki blokkok oldásában, a terhektől való megszabadulásban, az önbizalom növelésében, vagy a teljesebb, örömtelibb élet elérésében. Egyre inkább érdekelni kezd, hogyan lehet mindezt masszázzsal támogatni.

A masszázs részlegen Fekete Brigitta fogad. A húgomat is Briginek hívják, így már tele vagyok felé bizalommal, és a masszázs végére sem csalódok. Brigi végtelenül kedves hangjával pillanatok alatt nyugodt légkört teremt, és jó hallgatni, ahogy erről a technikáról beszél.

Megtudom, hogy a lélekmasszázst többféleképpen is szokták nevezni: van, ahol holisztikus masszázsként emlegetik, máshol lélekringatásként, illetve testorientált pszichoterápia néven is ismert. Elsőre meglepő ez a sokféle elnevezés, de ahogy telik az idő, úgy érzem, hogy mindegyik helyénvaló.

A lélekmasszázs hat a magzatkori tudattalan, hátráltató emlékekre is, így az anyaméh szimbolikájaként, a védett állapot megteremtéseként Brigi rám terít 3 takarót, majd a lábamnál fogva ringatni kezd. A ringatás egy olyanfajta pulzálást idéz fel, mint amit a magzat a magzatvízben ringatózva az édesanyja szívének dobogásából észlel.

Ha az előbbi soraimat másnál olvasnám, a homlokom tetejéig szaladna a szemöldököm, mert ez már egy kicsit spiri nekem, de ott a 3 takaró alatt egyáltalán nem éreztem annak. Ha a realisztikus szemüvegemen keresztül nézem, akkor biztonságérzetet keltő, kellemes helyzetnek nevezném, ahol fehérneműre vetkőzve, mégis fesztelenül fekszem a takarók alatt.

Visszakanyarodva a ringatáshoz. Érzésre az egész testem hullámzik, de megtudom, hogy van, ahol kevésbé, mint kéne. A ringás mértékén mutatkozik meg, hogy hol van a testben elakadás. Nekem ilyen volt a combom, ami szinte mozdulatlansággal reagált, inkább csak a lábszáram felől érkező hullám mozdította meg. Rögtön eszembe jut a gyerekkori csípőficamom, aminek a hatása a jelenlegi életemre is kihat.

Az első ringatás után kezdődik a kellemes masszázs az általam választott olajjal. Megörülök, mert van citromfüves, az ugyanis a kedvencem. Tetszik, hogy mindig csak az a testrészem szabad, amin Brigi éppen dolgozik, így nem érzem kínosan magam bugyiban-melltartóban.  Minden egyes testrész után újabb ringatás következik, és itt-ott a megmutatkozik apró változás. Megtudom, hogy alkalomról alkalomra megfigyelhető a blokkok oldódása, és az is észrevehető, ha valahol visszaesés van.

Akárcsak pszichoterápia esetén, itt is több alkalom javasolt, terápia jelleggel, hetente, kéthetente. Az első alkalom a megfigyelésé, a második alkalomtól fogva az elakadást jelző pontoknál a masszőr kérdez is, és ezen kérdés-válaszok mentén kerül a vendég egyre közelebb a blokkok oldásához, majd az elengedéshez.

A masszázs alapvetően fájdalommentes, ha olyan erős a masszírozás, hogy fájdalmat okoz a testben, még jobban befeszül az izom, ami gátolja a mélyre történő jutást. Ahol mégis fáj, annak oka van. Nekem például az alkaromon. Megtudom, hogy az ott lévő fájdalmas pont a gyomorral függ össze. Elmosolyodom, mert az utóbbi időben nem ez az első szituáció, ahol a gyomorműködésem zavarára utaló jellel találkozom.

Beszélünk még a túlsúlyról, és arról, hogy mit üzen rólunk a zsírréteg elhelyezkedése. Brigi megemlíti, hogy a hasi tájékra rakódó zsír félelmekre, elnyomásra, erőszakra utal. Csendben maradok, pörögnek a gondolataim. Eszembe jut, amit a testalkatokról tudok, eszembe jut, amit az inzulinrezisztenciáról tudok, és a múltbéli elakadásaim is, amelyeknek egy részét már magam mögött tudom, és az is, ami keményebb dió, és a mai napig hatással van rám. Hirtelen összeáll a kép, és úgy érzem, ha nem is oldódott fel minden blokkom, egy lépéssel megint közelebb vagyok hozzá. Elakadásai mindenkinek vannak, ezért ezt a masszázst receptre írnám fel mindenkinek.

Írta: Lupui Iza, a 160gramm.hu írója