Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2019
aug
08

Wellness a Springdayben nyáron is

Szerző: Ács Szabina 0

Wellness a Springdayben nyáron is

Soha nem hittem volna, hogy valaha beteszem a lábam egy wellness részlegbe nyáron. A szaunák, a gőz, a pezsgőfürdő nekem valahogy teljesen őszi-téli programként éltek a fejemben.

Még valamikor július elején beszélgettem az öltözőben egy ismeretlen lánnyal. Azért szólítottam meg, hogy megkérdezzem, van-e esetleg egy plusz hajgumija, mert én otthon felejtettem az enyémet, és anélkül kényelmetlen az edzés. Volt hajgumija, amit itt is köszönök neki, és váltottunk még néhány szót arról, hogy milyen meleg van odakint, ki mióta jár ide, és ki milyen edzésre jött éppen.

Arra nem emlékszem, milyen csoportos órát mondott, de arra igen, hogy éppen szaunázni készült, amin úgy elkerekedtek a szemeim, hogy mindent elfelejtettem, amiről előtte beszéltünk.

Szaunázni? Nyáron? Ekkora őrültséget! – gondoltam.

Egy héttel később már én is ott találtam magam edzés után a Sprinday wellness részlegén. Megtudtam addigra, hogy a szaunázás nyáron ugyanúgy javallott, mint télen, sőt, közrejátszik abban, hogy szervezetünk jobban tűrje a nyári kánikulát, és a hőingadozást.

Nem gondoltam arra sem, hogy hiába izzadok nyáron, a bőröm is más igénybevételnek van kitéve: por, napsütés, szél, a szauna pedig a bőr tisztulását, megújulását is elősegíti.

Lényegében amiért télen szeretek szaunázni, azok az előnyei nyáron is érvényesülnek. Annyi különbséget tapasztaltam, hogy a szervezetem rövidebb ideig igényelte a szaunázást, télen 15-20 perc esik jól egyhuzamban, de most 10 percnél már éreztem, hogy elég.

Egy másik alkalommal kipróbáltam a napozóteraszt is. A napozás a fehér bőröm és a sok anyajegyem miatt alapvetően nem az én sportom, de pont késő délután volt, helyenként felhős volt az ég, nem tűzött oda a nap, és olyan hívogatóak voltak a kényelmes napozóágyak, hogy engedtem a kísértésnek. Igazán jó volt ott pihenni, a városközpont zajából semmi nem szűrődött be, a hangulat pedig egy kertes ház teraszára emlékeztetett. Ahogy sokan, én is kertes házban nőttem fel, de már több mint 15 éve lakásban élek, ám egy ideje egyre többet gondolok kertes házra. Fél óra a napozóteraszon a kertben töltött időre emlékeztetett, úgyhogy ide még biztosan sokszor kiülök pihenni, és nem hagyom ki a jakuzzit sem.

…és ha már nyári szaunázás, akkor minden hónap első szombatján varázslatos Textilmentes Szauna estet tartanak a Springdayben. Íme a következő NYÁRZÁRÓ TEXTILMENTES SZAUNA EST PROGRAMJA.

Írta: Lupui Iza, a lupuiiza.hu blog írója