Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2019
okt
10

SPRINGDAY CSAPAT SIKERTÖRTÉNET 2. RÉSZ – Balázs Csaba

Szerző: Ács Szabina 0

3 héten keresztül minden héten bemutatunk nektek egy Springday csapat sikertörténetet, amelyet edzőnk egy vendégével közösen ért el.

Csak kevesen mérik fel, hogy mennyire jelentős szerepet tölt be az ember életében egy edző, aki éppen jó időben lép be a másik életébe. Mit értünk ” jó idő” alatt?

Azt, amikor éppen:

  • túlsúllyal küzdesz és elégedetlen vagy magaddal,
  • életmódot szeretnél váltani,
  • amikor versenyre készülsz fel,
  • műtét utáni rehabilitációban keresed a megfelelő szakembert,
  • vagy amikor éppen az idő vaskerekét szeretnéd visszaforgatni és a testedet újra mozgásba hozni.

Mindannyian küzdünk saját magunkkal. Azonban ha van mellettünk egy olyan ember – akár edző személyében – aki szakértelmével tud minket segíteni és a holtpontokon átlendíteni, akkor egy nagyon harmonikus és gyümölcsöző közös munka alakulhat ki a vendég és az edző között.

 

Íme a második történet, amely Balázs Csaba Thai-box edzőnkhöz és vendégéhez köthető.

Csabához kb. 30 évesen kezdtem járni, tehát mondhatni nem fiatalon, pláne, hogy semmilyen thai-box alapképzettséggel nem rendelkeztem. Akkor kezdett újra edzéseket tartani a szigorú munkabeosztása mellet, így gyakorlatilag csak kezdők voltak a csoportjában, tehát nem tudtam ellesni haladóktól trükköket. Azonban odafigyelésének hála, így is gyorsan tudtam haladni, mind fizikálisan, mind technikailag. Az elején senkit nem dobott be a mély vízbe, nem állított össze bennünket bunyózni. Tisztában volt (és van a mai napig is) az alapok felépítésének fontosságával.

Az elején nem szerettem volna senkivel párba állni és sparringolni (így hívjuk a játékos küzdelmet), mert féltem a sérüléstől, hogy esetleg megütnek, megrúgnak és persze az egóm is sérülhetett. Már több mint öt éve járok Csabához és ez idő alatt fittebb, kiegyensúlyozottabb lettem és már a sparringktól sem tartok, nem beszélve arról, hogy az utcán is magabiztosabbnak érzem magam és habár még önvédelemre szerencsére nem kellett használnom azt, amit nála tanultam, a ringben már kamatoztathattam tudásom, mert már túl vagyok első meccsemen is. Most sem kötelező a sparring az edzésein, azonban minden kezdő aki azóta hozzá jár/járt, egy idő után kedvet kapott és valami pluszt is a jó hangulatú edzésein. Néha talán bekapunk egy-egy ütést vagy rúgást és néha fáj is, ami az egónkat, önbizalmunkat talán néha le is töri, de ez pont olyan, mint az élet és Csabánál megtanuljuk, hogyan lehet elviselni, tanulni belőle és ezáltal jobbá, erősebbé válni a mindennapokban is.

Balázs Csaba heti 3 alkalommal tart klubunkban Thai box órát, amelyekhez bármikor lehet csatlakozni.

Hétfő: 16:00
Szerda: 16:00
Vasárnap: 11:00

ELÉRHETŐSÉG:

E-mail cím: balazs.csaba73@gmail.com