Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2019
nov
13

Cipősdoboz Akció 2019.

Szerző: Ács Szabina 0

CIPŐSDOBOZ

2019. december 01-től 20-ig.

A tavalyi évben is nagyon sokan vettek részt a Cipősdoboz Akcióban és hozták el hozzánk a gyerekeknek szánt ajándékot, amiért nagyon hálásak vagyunk. Mindig öröm látni a sok kis csomagot a fa alatt, amelyek hatalmas boldogságot okoznak a gyerekeknek. Az idei évben is csatlakoztunk a Cipősdoboz Akcióhoz, hogy közösen szebbé varázsoljuk az ünnepeket a gyerekeknek!

SEGÍTHETSZ

Készítsd el saját Cipősdoboz ajándékod!

Keress egy üres cipősdobozt, válaszd ki, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni; kislányt vagy kisfiút, s töltsd meg a dobozt csupa-csupa kedves ajándékkal. Csomagold be a dobozod, majd hozd el hozzánk és helyezd az aulában található fa alá.

Hogyan készíthetsz ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, majd a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyél a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete.

Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,

  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),

  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)

  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

 

Amit ne tegyél a dobozba

Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot

  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

  • gyógyszereket

  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagold be a dobozod?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

És ne feledjétek, minden évben díjazzuk a legkreatívabb cipősdoboz ajándékokat, így bátran engedjétek szabadon fantáziátokat. Erről bővebben a Pályázatok/ Legkreatívabb cipősdoboz menüpontban olvashattok.

Hol és mikor adhatod le a cipősdobozod?

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttasd el a Springday Health Club, 1042 Bp., Árpád út 47-49. szám alá és helyezd el a cipősdobozod az aulában található fa alá.

Amennyiben valaki mégis postai úton kívánja ajándékát eljuttatni, úgy ezt az alábbi címre kérjük elküldeni: Baptista Szeretetszolgálat 1102 Budapest, Bánya u. 1.

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Hasznos tippek a Cipősdoboz Akcióval kapcsolatban a http://ciposdoboz.hu/ oldalon érhető el.

Hozzászólás
0

Szólj hozzá