Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
2020
feb
28

InBody testösszetétel mérés előnyei

Szerző: Ács Szabina 0

InBody mérés MOST és EGY ÉVE

Változás, amelyet nem lehet a ruhaméretről és a fürdőszobai mérlegről leolvasni.

 

Tavaly tavasszal, amikor elkezdtem a Springday Health Clubba járni, kezdésként elmentem az InBody felmérésre.  Szerettem volna kézzel foghatóan, papíron is nyomon követni a változásomat, nem csak a tükörre bízva ezt. Kíváncsisággal vágtam bele az egy éves munkába – rendszeres edzés, tudatos táplálkozás – amelynek végén újabb InBody mérésen vettem részt.

Megosztom veletek most az 1 éves történetemet.

 

Amit az InBody mérésről érdemes tudni

Először az InBody mérésről ejtenék pár szót, mert sokan talán nem hallottatok még róla. Az InBody370 gép attól több, mint egy fürdőszobai mérleg, hogy nemcsak a testsúlyunkat méri, hanem egy teljesebb képet ad a testünk állapotáról.

Minden testalkatnak nyújt újdonságot

Gyakori eset, amikor a normál vagy vékony testalkattal rendelkezők azt hallják, miért járnak edzeni, hiszen nekik nincs súlyproblémájuk.

A testsúly kérdés azonban nem ennyire fekete vagy fehér. Előfordulhat ugyanis, hogy valakinek normál testtömeg mellett magasabb a zsírtömege, és mellette az ideálisnál alacsonyabb az izomtömege, ami kedvezőtlenül hat az egészségére.

Egy InBody mérés pár perc alatt képet ad a test állapotáról, megmutatja a zsír-izom arányát, az esetleges elhízás mértékét, kimutatja a zsigeri zsír jelenlétét, és a napi energiaszükségletünkről is tájékoztatást ad. Ezek mind támpontként szolgálhatnak orvosi konzultáció vagy étkezési tanácsadás során, sőt, edzésterv összeállításánál is.

Fájdalommentes és azonnal megvan az eredmény

Az InBody mérés nem fájdalmas, nem kellemetlen, nem kell levetkőzni, hanem ruhában, ám mezítláb kell a gépre állni, a kezünkkel pedig megfogni két kart. Maga a vizsgálat kb. 2 percet vesz igénybe, utána a gép kinyomtatja a saját elemzésünket.

 

Az én InBody mérésem

Kézzelfogható és haza is vihető az eredmény

A gép eltárolta az adatokat, azzal a felhasználónévvel, amit tavaly megadtam, így idén elő tudtuk hívni az akkori mérésem eredményét. Ennek köszönhetően a kijelzőn grafikusan is megjelent a két mérés közti különbség, illetve régi és új kiértékelő lapot összevetve otthon is látható volt a különbség. Az összehasonlításban sokat segített, hogy a mérést végző edző részletesen kielemzi a kapott eredményeket.

Javaslatok a következő időszakra

Az egy év alatt elért eredményem sajnos nem egy sikertörténet, de pontosan tudom, hogy nem is tettem meg mindent a jobb eredmény érdekében. Bár fogytam 5 kg-t, ennek egy része nem zsírvesztés volt, hanem az izomtömegemből veszítettem (ez InBody nélkül nem derült volna ki), amit mindenképpen érdemes figyelembe vennem az étkezésem és az edzéseim során, hogy az elvesztett izmot visszanyerjem, és a fogyás kizárólag zsírból történjen.

A gép javaslatot is tesz erre, megadja a célsúlyt, és hogy annak eléréséhez mennyi zsír és izom szükséges.

Az optimális edzés kialakításához segítséget nyújt az is, hogy az InBody a test jobb és bal oldalának, illetve az alsó és felső test egyensúlyának arányát is értékeli.  Meghatározza továbbá az ideális derék- és csípő arányt, amelynek magas értéke az elhízás szövődményeinek előfutára, magas vérnyomásra, szív- és érrendszeri betegségekre, cukorbetegségre figyelmeztet. Nálam a cukorbetegség előszobája, az inzulinrezisztencia már évek óta fennáll, ezért a rendszeres és optimális testmozgás elengedhetetlen, ha meg akarom őrizni az egészségem.

Ez feltett szándékom, ezért az zsír-izom arányának javulásához, és a fogyáshoz személyi edző segítségét kértem, néhány hónap múlva a közös munka eredményéről is beszámolok itt a Springday blogon.

Írta: Lupui Iza

Blog: https://lupuiiza.hu

Az InBody felmérés ára: 6.000 Ft

Jelentkezem az InBody felmérésre

 

Szeretnél még többet tudni az InBody felmérésről? Kattints ide!