A egészséges életmód 3. pillére – Pihenési lehetőségek a Springdayben

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]Rendszeres testmozgás, vitamindús étkezés – kívülről fújjuk ezt a receptet az egészséges életmódra. De vajon miért hagyjuk ki folyton-folyvást a képlet harmadik pillérjét, a pihenést akkor, amikor életmódváltásról esik szó? A Springdayben nem véletlen kínálunk változatos pihenési lehetőségeket: a kikapcsolódást a lehető legvonzóbbá szeretnénk tenni, és mindjárt azt is elmondjuk, hogy miért tartjuk ennyire fontosnak, hogy a hozzánk látogatók nálunk valódi nyugalomra leljenek.[/vc_column_text][vc_column_text]

,,Néha a legproduktívabb dolog amit tehetsz, az a pihenés.”

Elsőre furcsának hangozhat a Mark Blacktől származó idézet: ugyan miért lenne produktív a legkevésbé tevékeny helyzet? Azért, mert pihenés nélkül nincsenek eredmények! Tudtad például, hogy az izomnövekedéhez szükséges hormonokat az agyalapi mirigy a mélyalvás szakaszaiban termeli? Így egy kiadós edzés is csak elegendő alvás mellett lesz eredményes.

De biztosan azt is tapasztaltad már régen, még a gimis évek idején egy memoriter megtanulásakor, hogy az este még döcögősen elmormolt verset ébredés után teljes folyékonysággal tudtad felidézni. Pontosan ezekről az esetekről szól az idézet – amikor sokkal hatékonyabb az alvás mellett dönteni, mint túlhajszolni magadat.[/vc_column_text][vc_single_image image=”21924″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Teljesítményorientált társadalomban élünk, ahol saját értékünket az elért eredményeinkben mérjük, emiatt nehéz meggyőzni magunkat arról, hogy van időnk a pihenésre, holott ez szükséges ahhoz, hogy újult erővel, hatékonyan tudjuk végezni nap, mint nap a munkánkat.

A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés amiatt is fontos, mert a kialvatlanság súlyos egészségügyi kockázatokkal jár: fokozottan alakul ki magas vérnyomás, gyakori fejfájás vagy depresszió.

Aktív és passzív pihenés

A szervezetünknek aktív és passzív pihenésre is szüksége van. Passzív pihenéskor úgy kapcsolódunk ki, hogy közben nem végzünk fizikai aktivitást, például podcastot hallgatunk a kanapénkon vagy olvasunk. Ezek a pihenési formák tökéletesek arra, hogy elszakítsanak bennünket a mindennapok nehézségeitől és megszabadítsanak a nap során belénk gyűrűzött stressztől. Fizikai munkát végzőknek egy fárasztó munkanap után elengedhetetlen időt szánniuk arra, hogy passzívan pihenjenek!

Aktív pihenésről akkor beszélünk, ha a pihenés valamilyen mozgásformával egybekötött: például úszol egy órát, majd beülsz a szaunába. Így a relaxációt fizikai aktivitás előzi meg, amely fokozza az endorfin termelést, csökkenti a stresszt, amelyet az azt követő jól megérdemelt pihenés még jobban elmélyít.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”21925″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Kikapcsolódási lehetőségek a Springdayben

A Springday wellness részlegén változatos és egyedülálló kikapcsolódási lehetőségek várnak egy fárasztó edzés után, de akkor is, ha célzottan pihenni jössz hozzánk!

Szauna

Szaunázni vágyó vendégeink 10 féle szaunavilág közül választhatnak, ezek közül egyesek kifejezetten gyógyító céllal is alkalmazhatóak: tengeri klíma kabinunk segíthet többek között az asztmával, allergiával való megküzdésben is. A szaunázás méregtelenít, feltölt, kikapcsol, szellemileg és fizikailag frissen tart, ezáltal egy nagyon jótékony módja a pihenésnek.

Kőszaunánkban rendszeresen vannak szaunamesterek által vezetett szaunafelöntések, ahol elsajátítható a szaunázás lényege és helyes módja. Jeges felöntés, vitaminos felöntés, tengeri sós felöntés, mézes tengeri sós felöntés – válogatásra itt is van lehetőség, ráadásként pedig havonta egy alkalommal textilmentes szaunafelöntés esteken is részt vehetsz![/vc_column_text][vc_single_image image=”21926″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Masszázs

A masszázs azon túl, hogy ellazít, javítja az izmok vérellátását, és fokozza a nyirokrendszer működését. Nem véletlen, hogy klinikákon is előszeretettel használják a mozgásterápiák melletti kiegészítő kezelésként.

A Springdayben 16 féle masszázsfajta közül választhatsz: lávaköves masszás, borkrémes masszás, narancsolajos masszázs? Mind mehet a bakancslistára!

Ha pedig lazábban szeretnél kikapcsolódni, csak feküdni a vízben vagy élvezni a kellemes levegőt: wellness részlegünkön úszómedence, jakuzzi és napozóterasz is vár. [/vc_column_text][vc_single_image image=”21927″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Legyél te is klubtag, és legyen a rutinod része, hogy egy fárasztó munkanap után a Springday wellness osztályán kapcsolódsz ki!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top