Sporttal a téli depresszió ellen!

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]A legtöbb ember ismeri a testmozgás pozitív hatásait, mégis kevesen próbálják ki ezt az egyszerű megoldást. Számos vizsgálat támasztja alá, hogy a hangulat már közvetlenül a testgyakorlás után is nagy mértékben javul. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a sport is stresszt jelent a szervezetnek. Viszont ha sikerül megtalálni a számunkra megfelelő intenzitású mozgást és annak gyakoriságát, az agyunk alkalmazkodik a stresszhez, és egyre több olyan hormont termel, ami antidepresszáns hatású.[/vc_column_text][vc_column_text]

A rendszeres testmozgás gyógyszer lehet a hangulatzavarban. 

Fontos az is, ha sportolni szeretnél, olyan mozgást válassz, amely közel áll a habitusodhoz, és nem haladja meg jelentősen a képességeidet, mivel a sikerélmény ösztönzőleg hat.

Mi a Springday-ben számtalan, változatos mozgásformával várunk Benneteket, legyen az egyéni vagy csoportos óra.

A madarak elvonulnak délre, az emlősállatok egy része téli álmot alszik, de az embernek magának kell megküzdenie a hideg évszak negatív, hangulatromboló hatásaival.

Kutatások bizonyítják azt, hogy a depressziós betegek tünetei jelentősen javulhatnak testmozgás hatására, a hangulatingadozással és szorongásokkal küzdők problémáin is enyhít a sport, sőt, keveset mozgó idősek körében már a heti egy-két alkalommal végzett úszás, torna is növeli az önbizalmat és csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét.

A testmozgás során azt a fajta boldogsághormont szabadítja fel szervezetünk, mint ami akkor szabadul fel, ha csokoládét nassolunk. Így a sport sokkal jobb választás, egészségesebb, és nemcsak közben érezzük jól magunkat, hanem utána is, sőt a legjobb hír, hogy még a mérleggel sem lesz többé problémánk.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”24361″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Nálunk a a Springdayben a Felfedező Bérlettel kipróbálhatod melyik edzésforma áll a legközelebb hozzád.

Nézd meg weboldalunkat, és válaszd ki azokat, amelyeket szívesen kipróbálnál, majd teszteld, melyik illik hozzád a legjobban!

Több klinikai vizsgálat is bizonyította, hogy a rendszeres testmozgás mintegy 20 százalékkal csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét, de a kialakult depresszió tüneteit is nagyban mérsékli. A testmozgás még akkor is hatásosnak bizonyul, ha a depresszió tünetei már megjelentek az adott személynél.

A rendszeres testmozgásnak több pozitív hatása is létezik: elősegíti az agysejtek regenerálódását, csökkenti tudja a gyulladás szintjét a szervezetben, és emellett a hangulatodra is jó hatással van.

Hosszan lehetne értekezni a mozgás előnyeiről és hiányának következményeiről, a különbözőnél különbözőbb betegségek kialakulási veszélyeiről, a szívbetegségek, a rák, a cukorbetegség, a vérnyomásproblémák, az ízületi panaszok kockázatáról, nem beszélve a súlyproblémákról, de ezekről úgyis mindenki tud már. Valamiért mégis nehéz beiktatni az életünkbe azt a néhány percet, amelynek sokszorosát töltjük a tévé előtt ülve, a telefonunkat nyomkodva, vagy éppen a pénztárnál várakozva.[/vc_column_text][vc_single_image image=”24362″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Űzd el a téli depressziót

Hozzávalók: 1 edzőcipő + 1 edzőruha + 1 csipet lelkesedés. És ami még elengedhetetlen: idő.

A legnehezebb elkezdeni. Készíts egy tervet!

  • Először is nézd át mely napokon meddig vagy a munkahelyen, iskolában.
  • Írd fel a heti rendszeres elfoglaltságaidat is!
  • Nézd meg az üresen maradt helyeket, és határozd el, hogy egy-egy ilyen üres részre beiktatsz egy kis mozgást!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”21925″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Ne halogass, tedd meg minél előbb az első lépést az egészséged felé!

A Springday Health Club tágas tereivel, varázslatos wellness részlegével Rád is vár, hogy sikerüljön leküzdeni a téli hónapok depresszióját! Könnyebb lesz elindulni a ködös, szürke reggeleken, ha tudod, délután szakképzett oktatóink változatos mozgásformákkal várnak, és edzés után wellness részlegünk a nyugalom és a feltöltődés szigete.

Gyere, nézz körbe, próbálj ki mindent, és találd meg velünk a Te tökéletes mozgásformád! Nézz utána különböző bérlet konstrukcióinknak és válasszd a kedvedre valót, kollégáink örömmel segítenek Neked.

A Springday szeretettel lát klubtagjai között!

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top