Életmódváltás karácsonyi ajándékba

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]Az életmódváltás hosszú folyamat, elhatározás és sok akaraterő kell hozzá. Ahogy mondani szokták: elkezdeni nehéz, de napról napra, lépésről lépésre haladva egyre könnyebb és a siker újabb energiákat szabadít fel, ez a legjobb motiváció.

Cikkünkben tippeket adunk arra, hogyan szóljon az életmódváltás valóban egy életre.[/vc_column_text][vc_column_text]

Kinek lenne jó karácsonyi ajándéknak az életmódváltás?

 • Annak, aki már régóta szeretne életmódot változtatni, de nem tudja hogyan kezdjen bele.
 • Annak, aki nehezen változtat a kialakult szokásain, de érdekli az életmódváltás.
 • Annak, aki folyton fáradt, és nincs kedve semmihez.
 • Annak, aki szeretne egészségesebben élni, de még nincs elég motivációja belekezdeni.
 • Annak, akinek egészségügyi panaszai vannak és orvosa életmódváltást javasolt.

 Na de hogyan kezdjél bele egy életmódváltásba?

A legfontosabb, hogy fokozatosan haladj. Reális célokat tűzz magad elé, hiszen nem mindenki képes három hónap alatt versenyformát hozni. Az apró változások és kisebb célok elérése jobban motiválhatnak, mintha szürreális álmokat kergetnél. 

A cél, hogy egészségesebb legyél és ha ez úgy sikerül, hogy közben olyan sportágat találsz, amit élvezel is, a lehető legjobb megoldást találtad meg, amivel könnyebb lesz motiváltnak is maradni. Az életmódváltás hosszútávú értelme: javul az életminőséged, így boldogabb, kiegyensúlyozottabb leszel!

Az életmódváltás 4 alappillére:

 • a kiegyensúlyozott táplálkozás
 • mentális egyensúly
 • a mozgás
 • a káros szokások elhagyása.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Hogy néz ki a kiegyensúlyozott táplálkozás, mire kell figyelni?

A lényeg, hogy a legfőbb tápláléktípusok közül (hús, tej, zöldség, gyümölcs, gabonák) mindent fogyaszthatsz, de mindenből a megfelelő mennyiségűt vedd magadhoz.[/vc_column_text][vc_single_image image=”24494″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]A szakértők ajánlása alapján egy piramisként ábrázolva képzeld el a táplálkozást: az alapja a gabonák, emellett a zöldség és gyümölcsök, a csúcs felé haladva a húsok és húskészítmények, illetve tej és tejtermékek vannak. Ezekből az élelmiszercsoportokból naponta többször is ajánlott fogyasztani.

A csúcsában vannak azok a táplálékok, amelyek zsiradékban és cukorban igen gazdagok, ezek nem kellenek mindennap a szervezetünknek, így fogyasztásuk csak hetente vagy annál is ritkábban ajánlott.

Gabonafélékből fogyassz 6-11 egységnyit, a zöldség-, gyümölcsfélékből szintén ennyit, a húsokból 2-3, míg a tejtermékekből 3-4 egységnyit naponta.

A túlzott zsiradékbevitel növeli egyes betegségek kockázatát, így ezekből ritkán és keveset fogyassz.

A természetes forrásokból – tej, gyümölcsök, egyes zöldség- és fõzelékfélék – származó cukor mennyisége elegendõ az ember számára, tehát nincs szükség az édesítésre, az ízesítésre használt hozzáadott cukrokra. Ilyenek a cukrozott üdítők, szörpök, édességek, sütemények.

Ha törekszel a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és emellett rendszeresen mozogsz (minimum hetente háromszor 60 percet), nagy az esély arra, hogy egészséges maradsz, és csökkented a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát is. A jó hír, hogy nem kell megtagadnod semmit, csak mértékkel kell étkezned![/vc_column_text][vc_single_image image=”24496″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Mentális egyensúly

A naponta rád zúduló rengeteg stressznek, a sok tennivalónak és elvárásoknak köszönhetően agyad teljesítménye csökkenhet. Mentális fáradtság lehet úrrá rajtad, amelynek következtében csökken a gondolkodás hatékonysága, memória és tanulási készségeid is romolhatnak.[/vc_column_text][vc_column_text]

Mi is a lelki, mentális egyensúly?

A legfontosabb, hogy törődj magaddal, szeresd magadat! Itt is visszaköszön, hogy az egészséges táplálkozás, a sok mozgás és a megfelelő mennyiségű alvás nagymértékben segíthet a kikapcsolódásban, a mentális egyensúly fenntartásában.

A sport, a relaxáció, a jóga vagy az alkotás a stresszoldás legjobb módszere.

A lelki egészség tízparancsolata:

 1. Gondolkodj pozitívan!
 2. Légy kedves és jó azokhoz, akiket szeretsz.
 3. Tanulj!
 4. Tanulj a hibákból!
 5. Naponta mozogj!
 6. Ne bonyolítsd feleslegesen az életed!
 7. Próbáld megérteni a körülötted élőket!
 8. Ne add fel!
 9. Fedezd fel és érleld a tehetségedet!
 10. Állítsd célokat és valósítsd meg az álmaidat!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”24495″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Rendszeres mozgás

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás, de nem kell profi sportolónak lenni, vagy hosszú órákat edzőteremben tölteni!

Olyan társadalom vagyunk, ahol az emberek nagyrésze ülőmunkát végez, a hosszú órákig ugyanabban a pózban való ülés ahhoz vezet, hogy a test tartóváza és az izmok elgyengülnek, a lábak elveszítik a támasztást, a medence elveszíti stabilitását, a gerinc elferdül.

A rendszeres, megfelelő mértékű mozgás növeli a teljesítményt, az erőt és az izmok tömegét. Emellett előnyösen befolyásolja az anyagcserét, a méregtelenítést, és enyhíti a szellemi feszültséget.

Tudjuk, nehéz elindulni ezen az úton, nehéz lemenni egy edzőterembe, vagy bemenni egy csoportos órára. Nálunk a Springday Health Club-ban fontos, hogy ne érezd magad idegennek még az első látogatásodkor sem!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”24501″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Ha először jössz el hozzánk, körbevezetünk, megmutatjuk neked egészségklubunk működését, és mesélünk neked szolgáltatásainkról. Ha már otthonosan mozogsz nálunk, nagyobb lelkesedéssel fogsz jönni legközelebb is.

Nálunk a Springdayben a Felfedező Bérlettel kipróbálhatod melyik edzésforma áll a legközelebb hozzád.

 Nézd meg weboldalunkat, és válaszd ki azokat, amelyeket szívesen kipróbálnál, majd teszteld, hogy megtaláld a Te jelenlegi kondíciódnak és egészségi állapotodnak megfelelőt!

További információk: https://springday.hu/orarend/

Hogyan lehet motiválni magad, hogy legyen kedved a mozgásra?

Gondold át ezeket:

 • Ma is tenni akarok valamit az egészségemért.
 • Elmegyek, mert nagyon jó társaság vár a Springday-ben. Mindig van a teremben a többieknek egy-egy kedves szava hozzám, amitől rögtön jó kedvem lesz.
 • Nem, nem fogom a genetikámra a kinézetem, hanem teszek a változásért.
 • Fontos az egészségem, a közérzetem.

Ha jól érzed Magad, akkor az életed is sokkal kellemesebb.[/vc_column_text][vc_column_text]

Káros szokások elhagyása

Az életmód változtatásban is, de itt még inkább a legfontosabb az elhatározás és a motiváció. Ha egyedül nem megy, kérjed szakember segítségét, hogy a siker biztos legyen.

A változtatás óvatos és többlépcsős legyen! Semmiképp sem jó egyszerre elkezdeni a fogyókúrát, a testmozgást és elhagyni a káros szenvedélyeidet. Ha mindent egyszerre akarsz, nagy eséllyel belebuksz, mert a szervezeted nem tud egyszerre mindenhez alkalmazkodni.[/vc_column_text][vc_single_image image=”24497″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Fontos! Az életmódváltás valóban egy életre kell, hogy szóljon!

Ehhez remek lehetőséget és szakszerű segítséget nyújt a Springday Health Club szakértő csapata. Fordulj hozzánk bizalommal, közösen megtaláljuk a megfelelő aktivitást számodra, és segítünk a megfelelő táplálkozás kialakításában is.

Az alábbi bérletkonstrukciók segítenek az életmódváltás megalapozásában:

20 alkalmas bérlet bónusz ajándékkal

December 7. és 23. között óriási kedvezménnyel és egy bónusz ajándékkal a 110.000 Ft értékű bérlet 89.000 Ft-ért a tiéd lehet! Egy páros napi belépőt ajándékba adunk.

8 alkalmas bérlet

Ajándék testösszetétel mérés (Inbody) + személyi edzés Milon gépeken, Milon órával 39.000 Ft.

További információk: https://springday.hu/klubtagsag/

Hozz valódi változást a saját vagy szeretteid életébe!

A Springday szeretettel lát klubtagjai között!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top