Mindenkinek megvan a maga kifogása, sőt akár több is…

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]Mindenkinek megvan a maga kifogása, sőt akár több is. Hogyan lépjünk túl rajta?

Ma nem megyek, fáj a fejem. Stresszes napom volt. Front van. Nincs kedvem. Problémáim vannak. Sokat dolgozom, fáradt vagyok… Mindenkinek megvan a maga kifogása, a maga sztorija.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mi segíthet, hogy túllépjünk a kifogásokon.

Tudom, hogy nem hiszed el, de a sport ezen kifogások legtöbbjét jól orvosolja. Nagyon fontos, ha sportolni szeretnél, meg kell találnod azt a sporttevékenységet, ami igazán élvezetes számodra, ami fejlődési lehetőséget ad Neked. Az olyan sportokat, amelyeket csak a barátaid kedvéért választasz, nem tetszenek, ne válaszd, akár örökre ellenszenved lesz a sport iránt.

Amikor nehéz elindulni, gondolj a sport előnyeire![/vc_column_text][vc_single_image image=”29800″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text] 

A sportolás számos fizikai, és pszichológiai előnnyel jár.

 A sportágtól függően a következőket teheti:

Fizikai szinten:

 • Karcsúsodhatsz, vagy építhetsz izomtömeget.
 • Formálja tested
 • Csökkenti és enyhíti a fájdalmat… A sporttevékenység hiánya számos fájdalom oka (például a rendszeres ülő munka miatt kialakuló hát, nyakfájás stb.).
 • Növeli az állóképességed (többé nem fulladsz meg, ha 3 emeletet kell megmászni)
 • Fejleszti az ügyességet és a motoros készségeket.
 • Előnyösen befolyásolja az anyagcserét és a méregtelenítést.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”29801″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Pszichológiai szinten a sportolás lehetővé teszi:

 • Oldja a stresszt, és ezáltal lazít.
 • Jobb alvásminőséged lesz.
 • Edzés után jobb a közérzeted.
 • Könnyebben megbirkózhatsz az életedben előforduló nehéz vagy fájdalmas helyzetekkel.
 • A sport lehetővé teszi, hogy haragod vagy bánatod pozitív módon fejezd ki.
 • Enyhíti a szellemi feszültségedet.
 • Már a kezdeti sikerek után nő az önbecsülésed.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”29802″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Barátokkal vagy anélkül?

A sportolás szórakoztató tevékenység, ami még élvezetesebb, ha megosztod másokkal.

Két legyet ölsz meg egy csapásra, jól érzed magad az edzés során, és még jobban szórakozhatsz az általa kapott társasággal. A közös sport motivál, ugyanakkor bizonyos kihívásérzetet vált ki köztetek, ami ösztönzőleg hat mindenkire.

Fontos, hogy tűzz ki célokat, készíts tervet és törekedj arra, hogy ragaszkodj hozzájuk.[/vc_column_text][vc_single_image image=”29808″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

Hogyan lehet motiválni magad, hogy legyen kedved a mozgásra? Hogyan győzd le a kifogást?

Gondold át ezeket:

 • Ma is tenni akarok valamit az egészségemért, fontos az egészségem, a közérzetem.
 • Elmegyek, mert nagyon jó társaság vár a Springday-ben. Mindig motivációt kapok a sok pozitív embertől.
 • Nem, nem felejtem el a célom, nem fogom a genetikámra a kinézetem, hanem teszek a változásért.
 • A sport az egyik legjobb stresszlevezető módszer.
 • Előveszem a tervemet, a céljaimat és emlékeztetem magam rájuk.

Egy szakértő szerint a motiváció három részre bontható. Az első része egy döntés, amit annak érdekében kell meghoznod, hogy valami megváltozzon az életedben.

A második rész a döntés utáni cselekedet takarja, tehát azt, hogy elkezdesz valami mást csinálni, mint eddig. A harmadik pedig a kitartásodat jelenti, amivel el tudod érni, hogy valóban megváltozzanak a dolgok körülötted. Ennek a három dolognak teljesülnie kell ahhoz, hogy elérhesd a kitűzött célodat.[/vc_column_text][vc_single_image image=”29804″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Tudjuk, nehéz elindulni ezen az úton, nehéz lemenni egy edzőterembe, vagy bemenni egy csoportos órára. Nálunk a Springday Health Club-ban fontos, hogy ne érezd magad idegennek még az első látogatásodkor sem!

Ha először jössz el hozzánk, körbevezetünk, megmutatjuk neked egészségklubunk működését, és mesélünk neked szolgáltatásainkról. Ha már otthonosan mozogsz nálunk, nagyobb lelkesedéssel fogsz jönni legközelebb is.[/vc_column_text][vc_column_text]

KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEK A SPRINGDAYBEN

A Springday wellness részlegén változatos és egyedülálló kikapcsolódási lehetőségek várnak egy fárasztó edzés után, de akkor is, ha célzottan pihenni jössz hozzánk!

Szauna

Szaunázni vágyó vendégeink 10 féle szaunavilág közül választhatnak, ezek közül egyesek kifejezetten gyógyító céllal is alkalmazhatóak: tengeri klíma kabinunk segíthet többek között az asztmával, allergiával való megküzdésben is. A szaunázás méregtelenít, feltölt, kikapcsol, szellemileg és fizikailag frissen tart, ezáltal egy nagyon jótékony módja a pihenésnek.

Kőszaunánkban rendszeresen vannak szaunamesterek által vezetett szaunafelöntések, ahol elsajátítható a szaunázás lényege és helyes módja. Jeges felöntés, vitaminos felöntés, tengeri sós felöntés, mézes tengeri sós felöntés – válogatásra itt is van lehetőség, ráadásként pedig havonta egy alkalommal textilmentes szaunafelöntés esteken is részt vehetsz![/vc_column_text][vc_column_text]Nálunk a Springdayben a Felfedező Bérlettel kipróbálhatod melyik edzésforma áll a legközelebb hozzád.

 Most 2 hónapos Felfedező bérletet válthatsz 49% kedvezménnyel 49.990 Ft-ért, és 3 hónapos bérletet 52% kedvezménnyel 69.990 Ft-ért!

 Keresd ajánlatunkat a honlapunkon!

 

Legyél te is klubtag, és legyen a rutinod része, hogy egy fárasztó munkanap után a Springday wellness osztályán kapcsolódsz ki!

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top