Blog

testképzavar, szorongás, önértékelési zavar, body shaming

Tükröm-tükröm: mindennapi szorongás és testképzavar


Springday Health Club Túl vastag a karom. Nem elég feszes a combom. Túl vékony vagyok. Narancsbőrös a fenekem. Striás a derekam. Kicsi a mellem. Rövidek a lábaim. Csontos a vállam. Hurkás a hasam. Nem elég izmos a testem. - Miért van az, hogy soha nem vagyunk elégedettek semmilyen testrészünkkel? A tükörképünk okozta szorongás nemcsak a nők, hanem a férfiak életét is beárnyékolhatja, és a mentális zavar később fizikai tünetekben is jelentkezhet. Legújabb blogbejegyzésünkben ezt a témát jártuk körül.

Sporttal a bezártság ellen – 7 tanács kezdő futók számára

Sporttal a bezártság ellen – 7 tanács kezdő futók számára


Springday Health Club A futás nem véletlenül az egyik legnépszerűbb sport, hiszen bárhol és bármikor űzhető, ráadásul sem speciális eszközökre, sem drága felszerelésre nincs hozzá szükség. Talán hihetetlennek tűnik, de ez az a mozgásforma, ami még kezdőként is örömet okoz! Rendkívül gyorsan, látványos eredményeket érhetsz el vele, csupán meg kell találnod magadban a motivációt, amiért újra és újra szívesen hagyod el a házat. Töröld ki az emlékezetedből az iskolai Cooper-tesztek rémképét, és tarts velünk kezdő futótippekért!

3+1 tavaszi kirándulóhely a természet szerelmeseinek

3+1 tavaszi kirándulóhely a természet szerelmeseinek


Springday Health Club

Hamarosan felölti színes, tavaszi köntösét a táj, mi pedig egyre inkább vágyunk el a város nyüzsgő zajától, hogy új úti célokat fedezhessünk fel. Mai blogbejegyzésünk egy kirándulóhely-gyűjtemény, ami abban reményben íródott, hogy ha csak határokon belül is, de segítsen neked kiszakadni a mindennapok sokszor borús, kedvetlen taposómalmából. Tarts velünk!

halogatas, halogatas pszichologia

Halogatok, tehát vagyok – Mi fán terem a halogatás pszichológiája?


Springday Health Club Ki ne találkozott volna már iskolai, munkahelyi, vagy épp háztartásbeli teendők elodázásával? Tudod, mi a feladatod. Tudod, hogy el kellene végezned, mégis egyszerűbb homokba dugni a fejed és addig húzni a dolgot, amíg már tényleg összecsapnak a fejed felett a hullámok. A halogatás az emberi természetből fakadó, hétköznapi jelenség, ami sajnos igencsak visszaveti a produktivitásunkat. Életünk bármely területén előfordulhat, de tipikus példaként említhetjük az életmódváltás, valamint a sportolás elkezdését is. De vajon mi áll a háttérben? És legfőképpen: hogyan kerekedhetsz felül rajta? Tarts velünk!

Valentin-napi spa

Valentin-napi ötlettár: ismerd meg páros spa kezeléseinket!


Springday A Valentin-naphoz közeledve, és abban a reményben, hogy hamarosan újra találkozhatunk Veled, szeretnénk egy kis ízelítőt adni a Springday Health Club wellness élményeiből. Páros spa kezeléseink exkluzív környezetben nyújtanak felejthetetlen kikapcsolódást Neked és a Párodnak: tartalmaznak egy szabadon választható 50 perces illóolajos vagy aromás masszázst, valamint egy 40 perces pihentető fürdőzést, melyek után a wellness szolgáltatásainkat korlátlanul vehetitek igénybe. A romantikus hangulat érdekében pedig minden kedves vendégünknek gyümölcstállal és jégbe hűtött pezsgővel/borral kedveskedünk. Ismerd meg speciális páros spa kezeléseinket!

téli edzés a szabadban

Téli edzés a szobában és azon túl – erre figyelj oda!


Springday Health Club A tél derekán még a legelhivatottabb és leglelkesebb sportolni vágyók számára is kihívás a rendszeres testmozgás. A nappalok továbbra is rövidek, az éjszakák hosszúak, sokszor még az ágyat is nehezen hagyjuk el, nem beszélve a kellemes meleget árasztó lakásról. Pszichológiai kutatások szerint jól megfigyelhető összefüggés mutatkozik az emberek fizikai aktivitásának csökkenése és a hőmérséklet csökkenése között: minél hidegebb az időjárás, a téli edzés gondolata annál távolabb kerül tőlünk. Tegyünk együtt ellene!

újévi fogadalmak

2021-es újévi fogadalmak: így tegyél betartható ígéreteket!


Springday Health Club Januárban mindenki számvetést készít az elmúlt év tanulságairól, sikereiről, kudarcairól, és egyben elhatározza, hogy miben lesz jobb, eredményesebb az új évben. Ilyenkor gyakran teszünk fogadalmakat, amelyeket bár könnyű kimondani, annál nehezebb a hetek, hónapok elénk tornyosuló kihívásai mellett be is tartani. Mivel egy új szokás vagy viselkedési minta bevezetéséhez (a helyzettől függően) 2-8 hónap is szükséges, ha csupán 1-2 hétig tudod megőrizni a magadnak tett ígéreteidet, nem fog pozitív változás indulni az életedben. Tarts velünk, hogy megtudd, hogyan lesznek valóban betarthatóak az újévi fogadalmak!

egészséges menü

Egészséges karácsonyi menüötletek


Ha a karácsonyi vacsorára gondolsz, valószínűleg a te fejedben sem kalóriaszegény ételek lepik el az ünnepi asztalt. Ez az az időszak, amikor menni kell a szülőkhöz, a nagyszülőkhöz, a rokonokhoz, ezért nem is hibáztatunk senkit, ha nem tud ellenállni a finomabbnál finomabb falatoknak. Azonban egyáltalán nem törvényszerű, hogy pluszkilókkal zárd az évet: íme néhány egészséges és diétás alapanyag-ötlet, amit érdemes fontolóra venned az ünnepi készülődéskor!

karácsonyi ajándék

Springday bérletet ajándékba? Miért is ne?


Springday Health Club Közeleg az ünnepi időszak, így ha még nem is vásároltad meg őket, bizonyára már te is gondolkodtál azon, milyen ajándékkal lepd meg a szeretteidet karácsonykor. A tökéletes, testhezálló ajándék kiválasztása kihívást jelentő feladat lehet, így sokaknak inkább idegeskedéssel, mintsem örömteli várakozással telik a december. Mai blogbejegyzésünk igyekszik levenni ezt a terhet a válladról: íme 5 érv, hogy miért szuper ötlet Springday bérletet adni ajándékba! Tarts velünk!

edzés, életmódváltás, testmozgás

Az edzés 10 előnye, ami jobbá teszi az életedet


Springday Health Club Életmódváltásba kezdeni sosem könnyű. Bár már kiskorunk óta az eszünkbe vésték, hogy a rendszeres testmozgás jót tesz az egészségnek, nem egyszerű rászánni magunkat, hogy bérletet vegyünk az edzőterembe, vagy szimplán csak elkezdjünk tornázni otthon, önszorgalomból. A mai blogbejegyzésünk az edzés 10 ismert, valamint kevésbé köztudott előnyét gyűjti össze, abban bízva, hogy talán neked is megadja a kezdőlökést a sportoláshoz. Tarts velünk!

milon

Ilyen, ha egy gép az edződ - mindent a milonról


Springday Health Club 36 perc. Rád szabott program. Mintha egy személyi edző állna melletted. Úgy hangzik, mintha a jövőről beszélnénk. Pedig csak leírtuk, milyen a milon Q-t használni. Akár a nulláról indulsz, akár profi vagy, a milon gépeivel hatékonyan és teljesen biztonságosan végezheted a gyakorlatokat. Nem véletlenül ennyire népszerű vendégeink körében. Érdekel, hogyan is zajlik a használata az alapozó felmérésektől a tényleges edzésig? Olvass tovább!

tomegnoveles

Tömegnövelés és fogyás – így lehetsz hatékony


Springday Health Club Bár fogyást elősegítő tippekről talán kicsivel többet olvasni az interneten, azok sincsenek könnyebb helyzetben, akik pont az ellenkező irányba szeretnének elmozdulni és felszednének néhány kilót. Új blogbejegyzésünkkel az utóbbi tábort erősítőknek szeretnénk elsődlegesen segíteni, de cikkünk végén találsz pár tanácsot a sikeres fogyáshoz is. Tarts velünk!

5+1 app(likáció) az egészségmegőrzésért

5+1 applikáció az egészségmegőrzésért


Springday Health Club Reggel szól az ébresztő és onnantól nincs megállás egészen estig. Közben pedig nem is figyelsz arra, hogy mit igényel a tested. Minden egyes nap használod, és még sokáig szeretnéd is. Akkor viszont ideje tenned érte.

edzoruhak

Edzőtermi dresszkód, avagy a Springday sportruházati gyorstalpalója


Springday Health Club Vágjunk is bele egyből a közepébe és szögezzük le, hogy az edzés rólad szól, nem a többiekről. Miért stresszelsz akkor még mindig azon, hogy mi van rajtad és vajon mit gondolhatnak mások? Azért vagy ott, mert célod, hogy saját magadnak megfelelj, hogy izmosabb, vagy karcsúbb légy, hogy fitt legyél és egészséges.

etkezes

Hatékony életmódváltásra törekszel? Tervezz heti menüsort!


Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a Springday Heath Club küldetése – ahogy a nevünk is tükrözi – jóval túlmutat egy szimpla fitnesztermi szolgáltatóénál. Egészségközpontként fontosnak tartjuk, hogy ne csak a testmozgás jótékony hatásairól tegyünk említést, hanem a kiegyensúlyozott étrend kialakításának jelentőségéről is. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget adni.

senior

Springday Health Club: fitneszteremtől egészségközpontig


Ha sportolási lehetőségek után nézel, számodra is döntő szempont lehet, hogy a lehető legtöbb szolgáltatást megtaláld egy helyen. A Springday Health Club csapatával mi is fontosnak tartjuk, hogy ne egyszerű fitneszteremként, hanem egészségközpontként éljünk a sportolni vágyók fejében, ahol személyre szabott megoldásokkal, egészségmegőrző programokkal és szakértő segítséggel támogatjuk vendégeink céljait – mindezt egy fedél alatt!

springday

Üdvözöl a Springday Health Club, ismerj meg minket!


Mindenki életében eljöhet a pont, amikor nem elégedett azzal a testtel, ami a tükörből néz vissza rá, fittebb, energikusabb szeretne lenni, vagy az egészsége érdekében egyszerűen csak beiktatna a mindennapjaiba egy kis mozgást. Mai blogbejegyzésünk 3+1 pontban mutatja meg neked, hogy miért a Springday Health Club számodra az ideális választás, ha életmódváltásra adnád a fejed.