Ilyen, ha egy gép az edződ - mindent a milonról

milon

Ilyen, ha egy gép az edződ - mindent a milonról


36 perc. Rád szabott program. Mintha egy személyi edző állna melletted. Úgy hangzik, mintha a jövőről beszélnénk. Pedig csak leírtuk, milyen a milon Q-t használni. Akár a nulláról indulsz, akár profi vagy, a milon gépeivel hatékonyan és teljesen biztonságosan végezheted a gyakorlatokat. Nem véletlenül ennyire népszerű vendégeink körében. Érdekel, hogyan is zajlik a használata az alapozó felmérésektől a tényleges edzésig? Olvass tovább!


Inbody testösszetétel meghatározás

Ha először jössz a Springdaybe milon köredzésre, akkor időpontfoglalásnál a Milon START szolgáltatást válaszd. Ebben ugyanis benne van egy teljes felmérés és egy Inbody testösszetétel meghatározás is, azon kívül, hogy edzőnk beállítja rád az első (nagyobb) kör gépeit és összeállít egy 20 alkalomra szóló edzéstervet.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT A MILONRÓL!

Kezdőknek és profi sportolóknak is!

A videón úgy tűnhet, ez egy okos mérleg. Ennél azonban az Inbody sokkal többet tud. Kevesebb mint 2 perc alatt a megadott információk, valamint a használatba vétel alapján teljes analízist készít a tested összetételéről – mindezt fájdalommentesen. Megmutatja a víztartalmát, a fehérje és ásványi anyag szintjét, ezeknek a normál tartományát. A zsír-izom arányát; a vázizom tömegét, a zsírtömeget, illetve diagnózist is felállít, hogy melyikből hány kilót kell felszedned vagy leadnod. Arról is informál, hogy melyik végtagodon hány kiló zsír és izom van, tehát hova érdemes fókuszálni az edzéskor, hogy egyensúlyba hozd a két oldalad.

Miután megkaptad az eredményeket, szakértő edzőnk segít kielemezni azt, és amellett, hogy javaslatokat tesz, ezen adatok tudatában állítja be a milon rád szabott programját. Az Inbody felmérésről készült adatlapot természetesen odaadjuk, így a későbbiekben ellenőrizni tudod a fejlődést. A lap hátulján megtalálod az egyes értékek magyarázatát is.

Milon 1. kör beállítása

Mielőtt elkezdenéd használni a gépeket, egy különálló, beépített kamerás szkenner pár másodperc alatt megméri a testrészeid hosszát, hogy aztán a milon köredzésnél a gépek a te méreteidre álljanak be. Az elérni kívánt célt nagyon sok egyéni tényező befolyásolja, így olyan adatok is felvitelre kerülnek, mint például a nem, kor, magasság, edzettségi szint, munka jellege. Ettől lesz igazán személyre szabott a gépek használata. Nem szükséges a köredzés elkezdéséhez, de a reakcióidőd és flexibilitásod is felmérheted vele.          

4 féle program állítható be attól függően, hogy mi a célod. Ennek meghatározásában természetesen edzőnk segítségedre lesz.                              

  • Excentrikus program: erőkifejtéskor az aktív izom nyúlik, visszaengedéskor rövidül, ennél a programnál viszont visszaengedéskor a gép növeli a súlyt, így még hatékonyabb a gyakorlatvégzés
  • Normál: ugyanannyi súlyt nyomsz ki és engedsz vissza
  • Adaptív terhelés: a gép folyamatosan figyeli a teljesítményed, így, ha gyorsabban, energikusabban végzed a feladatot a javasoltnál, akkor növeli a súlyt, ha fáradsz, lassulsz, akkor csökkenti
  • Izokinetikus: minden ismétlésre maximális terhelést ad, így ezt csak profi sportolóknak szoktuk ajánlani

A számítógép minden adatot egy órára tesz, ami onnantól a te órád, azt kell minden alkalommal elhoznod, hogy személyre szabottan tudj edzeni.

A milon tehát sokkal több, mint egy sima géppark. Csúcstechnológiás elektromos gépeink egyénhez való alkalmazkodása miatt nem kell sérülésveszélytől tartanod, bármilyen korban és edzettséggel könnyedén használhatod.

Milon 1. kör élesben

Ha az órára kerülő adatok beállításával készen vagytok, az edző segítségével mész egy kört, ekkor az összes gépen beállítjátok a számodra ideális súlyt és igazítotok a méreteken, ha szükséges.

Miután ez megtörtént, mehet élesben az edzés. A milon 1. körében állóképességet és erőnlétet fejleszthetsz. Ez a nagyobb kör, amin kétszer ajánlott végigmenni, így 36 perc alatt letudhatod az aznapi edzést. Azonban ez nincs kőbe vésve, ha szeretnél, mehetsz többet is, illetve kombinálhatod a 2. körrel is. Ne aggódj, edzőink állandó felügyelete mellett végezheted a feladatokat, mindenben segítenek.                                                                                      

Az óra okos képernyőhöz való hozzáérintése után kezdheted is az edzést, illetve személyre szabhatod a felhasználói felületet. Ez a kis képernyő jelzi, hogy mikor csatlakozhatsz egy körhöz, így sosem torlódtok fel másokkal egy gépnél, nem kell várnod. Mutatja neked a feladatvégzés helyes sebességét is, így egy perc alatt a legtöbbet hozhatod ki magadból, hiszen egyenletes teljesítményre ösztönöz. Ha a gép beállításain (magasság, súly, kartávolság, stb.) módosítani szeretnél, azt is könnyedén megteheted manuálisan.

Milon 2. kör

A milon 2. köre ugyanezen az elven működik. Ez azonban inkább nevezhető erőkörnek. Itt is először minden gépen be kell állítanod a súlyokat teherbírás alapján, majd kezdődhet az edzés. Ez a kisebb kör, ezen 21 perc alatt végzel a 2 körrel.

TIPP: Tölts le applikációt a milon köredzéshez Androidra vagy iOS-re, hogy követni tudd az edzéseiden nyújtott teljesítményed.

Foglalj időpontot ide kattintva, és gyere milon köredzésre a Springdaybe!