Top
 
korlátlan lehetőségek

csoportos órák

Társas élmény, motiváció, kitartás !

SPRINGDAY CSOPORTOS ÓRÁK

Szakképzett okatóink változatos mozgásformákkal várnak Téged, legyen az gerinctréning, alakformáló óra, kerékpáros tréning, aqua torna vagy aqua bike.

Naponta korlátlan számú csoportos órán vehetsz részt ! 

ÓRATÍPUSOK

Gerinctréning

A Gerinctréning célja a gerinc mozgatásában résztvevő izmok erősítése, nyújtása és a gerinc ízületeinek átmozgatása.

Az orvos által felismert gerinc elváltozások vagy gerincfájdalmak esetében segít a gerinctréning.

A mélyizmok – has és hátizmok – fejlesztésével és erősítésével fokozzák a gerinc mobilitását.

Rendszeres, célzott mozgás végzése esetében javít a gerinc deformitásainak korrigálásában és a fájdalmak enyhítésében.

Core training

Core training egy olyan óratípus, ahol a hasizom, a törzsizomzat és a csípő körüli izmok erősítését helyezzük fókuszba.

Az órán számos eszközt használunk: swiss ball, pilates labda, súlylabdák, dynair párna, flexibar, pilates karika. jóga tégla.

A core izmok helyes használatának egy „mellékhatása” a lapos has.

Egy erősítő óra, amely mindenki számára csak hasznos lehet.

Core stability

Hiába rendelkezel jelentős erővel akár a felső- akár az alsótestedben, ha nincs meg az a központi, erőátvezető rész, ami segít közvetíteni az energiát tested egyik részéből a másikba. Ez pedig nem más, mint a core.

A core-izmoknak nem csak erősnek, hanem “okosnak” is kell lenniük, ezért nem beszélhetünk csak erősítésről. Az órán dolgozunk  az ideg-izomrendszer kapcsolatok kiépítésén valamint újraprogramozásán.
A Core Stability kitűnően fogja segíteni a fejlődésed és a többi edzésed.

Senior gerinctréning

A Senior gerinctréning fontossága 3 alappilléren nyugszik, erősít, mobilizál és nyújt. Ez által a testnek könnyebb, gördülékenyebb mozgást, az izmoknak ideális fejlődést biztosít.

A gerinctorna megerősíti a gerinc stabilitásáért felelős törzsizmokat és ugyanakkor mobilizálja a gerincet, ennek köszönhetően rengeteg pozitív hatása van a szervezetre.

Megszünteti a nyaki, derék-, hát és a gerincfájdalmakat. Megelőzi a gerinc és mozgásszervi problémák kialakulását és javítja az állóképességet.

bodyART

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg.

A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza.

A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással.

KondiMix

Dinamikus erőfejlesztő óra, kiváló alakformáló hatása van. Kifejezetten hangsúlyt kapnak a comb, far és törzsizmok és az egész felső test.

HOT IRON

Egy olyan egyedülálló csoportos edzésmódszer, melyet súlyzórúddal végeznek pörgős motiváló zenére.

Gyakorlatai sokkal inkább emlékeztetnek a fitnesztermekben végzett mozdulatokra, mégsem kell bonyolultnak tűnő gépekkel bajlódni, hiszen mindenki saját maga képességeihez választja ki a megfelelő súlyt.

Power Flow

Ez az óra az erő és az erővel járó energiák folyamatos áramoltatása a zene és az oktató segítségével.

A test tudatos fókuszban tartása és annak gyakorlása. Egy utazás mentálisan és fizikálisan.

Adni szeretnék egy irányt hátha Te is megleled a békét, a nyugalmat, az önmagad elfogadását, az elégedettséget. Amit nem a gyakorlatok végrehajtása fog eredményezni hanem a gyakorlása. Fáradjunk mosolyogva együtt.

Cross Training

Cross training órán olyan programot kell elképzelned, mely számtalan sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából. Az edzés során nem csak egy-egy izomcsoportot, hanem az egész testet átmozgató gyakorlatokat végzel.

Az órán súlyzós alapgyakorlatból több ismétlést végzünk közepes pihenőkkel, majd gimnasztikai (saját testtel végzett) gyakorlatsort gyors tempóban, és végül magas intenzitású metabolikus (anyagcsere) kondicionálás zárja az edzést.

Cross training helyszínéül a klub Funkcionális terme szolgál, ami a hely kialakításának és felszerelésének köszönhetően a legmagasabb igényeknek is megfelel.

Táncolj velem

A tánc, a zene és a mozgás dinamikus-harmonikus együttese, ami varázslatos hatást gyakorol az ember fizikai és mentális kapacitásaira. A tánc által biztosított pozitív és gyógyító hatások az életkorral arányosan fokozott hangsúlyt és jelentőséget kapnak.

Táncolj velem olyan edzésforma, amely az említett hatásokat örömteli személyes élménnyé teszi.    

Zsírégető

A zsírégető órák célja, hogy az óra folyamán olyan pulzustartományban végezzük a gyakorlatokat, amely elősegíti a zsírraktárak mobilizálását.

Alakformáló

Egyszerű, jól követhető óra, amely magába foglalja a vázizmok fejlesztésén, erősítésén túl a mélyizmok aktiválását, az egyensúly és a stabilitás fejlesztését, olyan eszközökkel, amelyekkel a teljes testet átmozgathatjuk. Az edzés különböző erősítő eszközök használatával történik, az alkalmazott gyakorlatok az oktató kreativitásától, a csoport összetételétől függenek.

Cardio Kick Box

A küzdősportból átvett ütéseken, rúgásokon alapuló, de zenére történő dinamikus óra. Elsősorban az állóképesség növelése az óratípus célja, a helyes ütés, rúgástechnika elsajátítása.

BodyFlow

Testi és Mentális Fókusz, Koordináció, Energia, Erő.

Ez az óra egy gyakorlás. Gyakoroljuk a mozgások végrehajtását a megfelelő légzés technikákkal, mindenki a saját képességeinek megfelelő intenzitással.

A gyakorlatokat folyamatosan egymásba fűzve a zenével összhangban végezzük.

Az órán a jóga, gerinctréning, stretching és minden olyan mozgásforma megjelenik, amely segíti a test tudatos mozgását az izomláncok tökéletes használatát.

BodyRope Training

A BODYROPE® edzőheveder rendkívül sokoldalú, hiszen egyszerre lehet vele fejleszteni erőt, hajlékonyságot, állóképességet és mozgáskoordinációt, a törzsizomzat folyamatos feszülése mellett.

Kiválóan alkalmas alakformálásra, szálkásításra és zsírégetéshez is tökéletes. Éppen ezért a legnagyobb előnye, hogy magad szabályozhatod a gyakorlatokat és az edzés intenzitását a saját edzettségi állapotodnak és súlyodnak megfelelően.

Nagyjából több mint 300 gyakorlat végezhető el az eszközzel. A BODYROPE®Ÿ előkészíti szervezetünket, izomzatunkat a mindennapi igénybevételre és az általunk végzett munkára.

Gyógytornára és sportsérülések után is használható, hiszen segít az izomzat, ízületek regenerálódásában, rehabilitációjában.

Cardio Intervall

Egyszerű mozgásrorokból összeállított óra, ahol az alacsony, közepes és magasabb intenzitású blokkok váltogatják egymást, így biztosítva az állóképesség fejlesztését, és a kifejezetten magas kalória-felhasználást.

Dance Aerobic

A Jazz tánc, a hipp-hopp, a latin, a raggie jam táncok kedvelőit várjuk erre az órára, és mindazokat, akik szeretnék ezek ötvözetével tökéletesíteni tánctudásukat.

Dance Step

Az óra jellege koreografált. A mozdulatok fokozatosan épülnek egymásra, így az óra végére mindenkinek elsajátítható lépéssor (koreográfia) lesz betanítva. Azon kívül, hogy táncos és szórakoztató jellegű, zsírégető hatása mellett sem érdemes elmenni.

DBands Fitness

A DBands egy vadiúj trend a csoportos órákban, amely edzés anyagát a mi tapasztalt mesteredzőink állították össze. Az élsportban főleg az erőnléti edzésben használt eszköz a gyorsaság fejlesztésre és a mozgás stabilizációjára lett kifejlesztve, de a látványos sikerek megkövetelték, hogy ennek az eszköznek helye legyen a csoportos training órákon is. Próbáld ki velünk, eddz a legjobbakkal!
Az órára szorosabb futónadrágban, vagy lazább short nadrágban célszerű érkezni, hogy a rögzítés ne mozduljon el!

Funkcionális köredzés

Ez egy pörgős óratípus, ahol a technikai végrehajtás nagyon fontos. Különböző gyakorlatok követik egymást időegységre végrehajtva. Az órán fontos a sokoldalú fejlesztés, változatos eszközhasználat segítségével.

Bárkinek ajánlott, aki szereti a kihívásokat!

Funkcionális Step

A funkcionális step egy olyan csoportos edzésforma, ahol sajáttestsúlyos gyakorlatsorok épülnek egymásra egyszerű koreográfiába burkolva. Kitűnő erő-állóképességi edzésforma, melynek egyébb pozitív mellékhatásai is vannak. Például remekül fejleszti a core-stabilitást, és az izmok rugalmasságát is. Nemcsak szórakoztató, de kalória égető hatása is kimagasló.

Pilates gerinc

IDE KELL LEÍRÁS

Senior gerinctréning

A Senior gerinctréning fontossága 3 alappilléren nyugszik, erősít, mobilizál és nyújt. Ez által a testnek könnyebb, gördülékenyebb mozgást, az izmoknak ideális fejlődést biztosít.

A gerinctorna megerősíti a gerinc stabilitásáért felelős törzsizmokat és ugyanakkor mobilizálja a gerincet, ennek köszönhetően rengeteg pozitív hatása van a szervezetre.

Megszünteti a nyaki, derék-, hát és a gerincfájdalmakat. Megelőzi a gerinc és mozgásszervi problémák kialakulását és javítja az állóképességet.

Senior training

Senior Training

A testmozgás szerves része egészséges idősödésünknek. Amennyiben elmúltál 55 éves és a mozgás még most is fontos részét képezi életednek, vegyél részt senior trainingünkön és gazdagodj új mozgásélményekkel.

Legyen szó házimunkáról, bevásárlásról vagy az unokákkal való tevékenységekről, a rendszeres mozgás megkönnyíti a mindennapi teendők elvégzését.

Akárcsak más életkorban, senior éveinkben még inkább fontos a nagy izmok erősítésén túl, hogy nyújtsuk, mobilizáljuk, és erősítsük a gerincmenti mély izmokat, védjük ízületeinket és figyeljünk a helyes testtartásra. Mert mindenki szeretne lépést tartani az unokákkal és aktív maradni testben, lélekben és szellemben egyaránt.

Bármi is legyen a motivációja, amiért folytatni szeretné, vagy esetleg újrakezdené a mozgást, szakembereink segítenek céljaik elérésében.

Szabályozott intenzitás révén fenntartható állóképességi, megfelelő eszközökkel (nagylabda, kis labda, henger, gumikötél stb.) végrehajtott erősítő gyakorlatokkal megelőzhetőek a serülések, stabilitást és mobilitást, valamint ritmust és koordinációt fejlesztő gyakorlatokkal elejét vehetjük a csontritkulásnak, a magas vérnyomásnak, a cukorbetegségnek vagy akár egyszerűen csak jól érezzük magunkat és késleltethetjük az idősödést.

Stretching

A stretching nyújtást jelent, mely elnevezés többféle technikát is magában foglal.

Célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése. Az izomzat megfelelő rugalmassága fontos tényező abban, hogy az az erő és állóképesség fejlődjön, a testtartás és mozgás fiziológiás valamint harmonikus legyen.

A stretching óra nem csupán nyújtás, hanem stabilizációs, erősítő edzés is egyben. A stretchinget mindenkinek ajánljuk: azoknak, akik fizikai terhelésnek vannak kitéve (pl: ülés, állás, számítógép, autóvezetés…), illetve azoknak, akik aktívan sportolnak, és szeretnék megőrizni izmaik rugalmasságát, illetve szeretnék megelőzni a sérüléseket, vagy egyszerűen csak lazítanának egy nehezebb nap, vagy edzés után.

KERÉKPÁROS (INDOOR CYCLING) ÓRATÍPUSOK

Spinformation
A Spinracing és az alakformáló óra fúziójából jött létre a Spinformation óra.
Spinformation: ahol az indoor cycling és az alakformálás találkozik. Egyszerű, intenzív, egyedülálló és teljesen más, mint az eddig ismert módszerek. Rendkívül alaposan mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel. Itt lehetőséget kapsz arra, hogy formásítsd testedet, miközben megszabadulsz a nem kívánt súlyfeleslegtől is.
Miben más, mint egy hagyományos alakformálás?
Az óra alatt felváltva használod a Keiser M3i beltéri kerékpárokat, szigorúan a feszes farizom eléréséért, majd talajon különböző saját testsúlyos gyakorlatokkal megdolgoztatod a legkritikusabb testrészeket (has, comb, fenék).
Az óra típusa közepes intenzitású, inkább erősítő jellegű, mintsem cardio.
Mindenki számára ajánlott, aki az adott testrészeket szeretné erősíteni és szeretne megszabadulni a lerakódott zsírrétegtől. Izzasztó, de mégis izgalmas óra, melyen a vidám hangulatról az oktató gondoskodik.
SpinRacing

Egész testet átmozgató, zenére épülő aerob edzésforma, amely egyik legkiválóbb erő-állóképesség fejlesztésére, valamint zsírégetésre. Fogyni vágyók legjobb barátja.

A Spinningel ellentétben nem csak a lábakat, hanem az egész testet mozgatjuk át, statikus és dinamikus gyakorlatokkal. A kemény és izzasztó edzést élvezetessé teszik a változatosabbnál változatosabb ritmikus zenék, valamint a könnyen megtanulható, követhető koreográfiák.

Group Cycling

A Group Cycling nem más, mint az országúti biciklizés beltéri, álló változata. Ugyanaz a mozgás, ugyanaz az érzés, mintha az országúti biciklin ülnénk.

Tekerés közben mindenki magának állítja az ellenállást és választja ki, hogy érzése szerint mi a lehető legjobb edzés neki. Az órák biztonságosak, kényelmesek és élvezetesek.

ÓRATÍPUSOK MEDENCÉBEN

Aquatraining

Az Aquatraining olyan, vízben végzett gyakorlatok összessége, ami leginkább az aerobik és a gyógytorna mozgásanyagát ötvözi, miközben kíméli az ízületeket és a gerincre eső terhelést. A víz ellenállása miatt lelassítja a mozdulatokat, ezáltal minimalizálja a sérülések kialakulását. Akik szárazföldön nehezebben mozognak, azoknak különösen fontos, hogy a könnyedebb, vizes közegben átmozgassák testüket, ennek köszönhetően testileg és lelkileg is felfrissülnek, gyorsabbá és fittebbé válnak.

Aqua aerobic

IDE KELL LEÍRÁS

Aqua bike
Egyesítettük a vízben való mozgást a hatékony biciklizéssel, így már a torna mozdulatok mellett, a vízben tekerhetnek vendégeink!
Miért jó a vízben való biciklizés?
▪️Nem terheljük az ízületeket és a gerincoszlopot.
▪️Hosszabb kihagyások és sportsérülések után is sikerrel alkalmazhatjuk.
▪️A vízi kerékpározással kétszer annyi zsír égethető el ugyanannyi idő alatt, mint szárazföldön ugyanezzel a mozgással.
▪️Javítja az állóképességet, és fokozza a szív- és keringési rendszer működését.
▪️Oldja a feszültséget és hatékony a narancsbőr tüneteivel szemben.
Az új Aquabike biztonságosan a medencébe van rögzítve. 2 csúszásmentes termál-pedállal rendelkezik, amely ergonómiai kialakításának köszönhetően, mezítláb használható.
A vízben végzett mozgás kellemes és hatékony sportolási lehetőség minden korosztály számára. Előnye, hogy minden testrészt megmozgat, anélkül, hogy a szervezetet megterhelné.
A mozdulatok variálhatók, szinte bármilyen gyakorlat könnyen elvégezhető.
Az ülő- és állómunka sokunk számára visszerekkel jár, ami akár fájdalmassá is válhat. A víz alatti tekerés erre is nagyon jó, azon túl persze, hogy fokozza az állóképességet is. Ráadásul a víz jótékony hatású a pszichés problémákra is, mivel fokozza a boldogsághormon termelődését és nyugtató hatása van.