Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00

Időpontot kérek

 

A talpad mindent elárul az egészségedről!
A talp a szervezet térképe, amelyen megvan a szervek helye. A talp reflexzónái segítenek az esetleges betegségek feltérképezésében és megelőzésre is alkalmas. Képes mozgósítani a szervezet öngyógyító folyamatait az adott szervhez tartozó zónában való lerakódással, elváltozással kapcsolatban még jóval a betegség fizikai szinten való megjelenése előtt.
Segíthet a gyulladásos megbetegedéseknél, hajhullásnál, fejfájásnál, nőgyógyászati problémáknál vagy akár hormonális problémáknál is.
Számos probléma feltárásában és kezelésében segíthet a Reflexológia
.

 

 

Mi is a Reflexológia?

A reflexológia olyan természetgyógyászati módszer, ahol ujjnyomásos masszázs technikával, az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése történik, a reflexterületeken, időfaktor figyelembevételével, fájdalomküszöb alatt. A talp területei összeköttetésben állnak az egyes belső szervekkel. Térképhez hasonlóan megrajzolhatók azok a pontok, amelyek finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat. A reflexológia, mint a természetgyógyászati módszerek egyike, a szervezet öngyógyító, önszabályozó képességét támogatja.

A holisztikus reflexológia megtanítja az embert saját egészségünk más módon történő megközelítésére. A reflexológia segítségével javítható a szervezet általános állapota, növelni lehet annak energiaszintjét, és egyes betegségek tüneteit is hatékonyan lehet csökkenteni„Nagyon fontos, hogy a reflexológus ismerje a kompetenciahatárait, ne diagnosztizáljon – mondja Sutka Beáta, reflexológus.

 

Hogyan épül fel egy 50 perces Reflexológia kezelés?

Az ötven perces kezelés több fázisból áll. Az általában orvosi diagnózissal érkező páciens az első alkalom során egy nagyon alapos, mindenre kiterjedő kikérdezésen, állapotfelmérésen vesz részt. Ezt követi a holisztikus anamnézis, melynek során Sutka Beáta megtekinti a reflexterületeket, átmasszíroz minden szervrendszert, és közben részletesen lejegyzeteli, hogy eközben mit tapasztal. „Végig masszírozva a talp teljes mikroterületén az összes szervrendszert különféle lerakódásokat, göböket szoktam észlelni, illetve feltűnően árulkodó lehet számomra, ha a páciens érzékenyen, vagy épp fájdalommal reagál. Fontos információval bír az is, ha bizonyos területeken bőrkeményedéseket látok, vagy bármi olyat, ami az átlagostól, normálistól eltér” – részletezi Sutka Beáta.

 

 

Ezt követően kerül sor a kezelési terv összeállítására. Ez egyebek mellett tartalmazza, hogy milyen táplálkozás javasolt, de kitér a folyadékfogyasztásra is. „A táplálkozás mindennek az alfája és az omegája” – fűzi hozzá a reflexológus.

Ugyanakkor szó esik illóolajok, gyógynövények használatáról, ujjtartások, mantrák, otthoni torna és lazítógyakorlatok szerepéről is, melyek mind segíthetnek a kezelésben. Persze mindezt az is befolyásolja, hogy a páciens részéről mi befogadható, mi az, ami beépíthető az életébe.

 

A Reflexológia komplex hatással bír

A reflexológiának igen nagy szerepe van a megelőzésben, szervezet öngyógyító folyamatainak segítésében. Általános fájdalom csillapító hatással bír, de segít az ödémák csökkentésében, valamint a hormonális problémákon, ugyanakkor kiválóan alkalmazható ízületi fájdalom csillapításra és gyulladás csökkentésre egyaránt.

Sutka Beáta  természetgyógyász, reflexológus 2000-ben végzett az Egészségügyi Főiskolán. 2012 óta foglalkozik a természetgyógyászattal és alternatív gyógymódokkal, ebben az évben végezte el a talpreflexológia tanfolyamot. A reflexológus szakvizsgát 2016 novemberben tette le. Elmondta, hogy a reflexológiát a szakma kiemelkedő mesterétől Dr. Csikai Erzsébettől tanulta. Kiemelte, hogy mint reflexológus, szakvizsgázott természetgyógyász a talpreflexológiai tudásán kívül egyéb alternatív módszerekkel és népi gyógymódokal kiegészülve, de tudományos alapokon segít a pácienseknek. „A komplexitásában van itt a különbség, ha bejön egy vendég, én nemcsak a talpának esek neki. Minden alkalommal egy kis ráhangolódással, váll, nyak, fül átmasszírozással indítunk, de a kéz és a kar sem marad ki a sorból. Ki milyen állapotban van és mire van szüksége” – jegyzi meg.

A talp masszírozása tehát számtalan panaszra nyújthat megkönnyebbülést, bizonyos pontjait masszírozva jelentkező fájdalom, vagy érzékenység jelzi, hogy az adott szervet érintően probléma állt, vagy áll fent. Ezt kisebb göbök, bőrkeményedések jelezhetik. A reflexológus érzékenyen figyelve a páciens jelzéseit, lejegyzetelve azokat komplex kezelési tervet készít. A rendszeres masszázs segít megőrizni egészséget, frissíti szervezetet, serkenti az anyagcserét, továbbá kiegészítve az orvosi terápiát elősegíti a gyógyulást.

 

A kezelés időtartama: 50 perc

A kezelés ára: 8.000 Ft

A kezelés helyszíne: 1042 Bp., Árpád út 47-49. Springday Health Club

 

Bejelentkezés a Reflexológiára: