Dietetika

 

 • DIETETIKAI tanácsadás

   

  Könnyen megvalósítható étrendre vágysz, ami a Te életmódodhoz igazodik?

   

  Segítünk rendbe tenni az étkezési szokásaidat!

   

  SZAKTERÜLETEK

   

  Elhízás, kismama és kisgyermekek táplálkozása, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, sporttáplálkozás, magas vérnyomás, köszvény, zsíranyagcsere-zavarok, reflux, egyéb emésztőrendszeri problémák.

   

  A dietetikai tanácsadás segítséget nyújt az optimális táplálkozás kialakításához. Hogy mitől lesz az adott „étkezési rendszer” megfelelő, abban fontos szerepet kap az első dietetikai konzultáció. Ezen az alkalmon történik egy részletes állapotfelmérés, mely alapján zajlik maga a tanácsadás.

   

  Az állapotfelmérés kiterjed egyrészt a kliens személyes és egészségügyi adatainak gyűjtésére, valamint antropometriai felmérésére. Ezt követi a testösszetételmérés, melyet professzionális BIA készülékkel, InBody 370-nel végzünk.

   

  Ezen adatok alapján a tanácsadás kitér a javasolt étkezési struktúra felépítésére, az ajánlott nyersanyagcsoportok részletezésére, mindezeket természetesen az egyén igényeihez igazítva.

   

  Az első konzultáció után a későbbiekben lehetőség van kontrollalkalmakra, mely során újramérhetők a testösszetételi adatok, áttekinthetők a tapasztalatok – táplálkozási napló vezetésével rendkívül hatékonyan -, és tovább finomíthatók (esetleg szigoríthatók) a korábbi konzultáción megbeszéltek.

   

  Lehetőség van továbbá 7 napos személyre szabott étrend tervezésére is, melyet az első konzultáció állapotfelmérése alapján lehet igényelni. Az étrend mintát mutat egy hét minden egyes étkezésén keresztül a tanácsadáson elhangzottak összefoglalására, részletes anyagkiszabatok és receptleírások segítségével.

   

  Bárki igénybe veheti a fenti dietetikai szolgáltatásokat, akinek étkezésével kapcsolatban kérdése merül fel.

   

  Kérjük, ismert egészségügyi probléma esetén (ha orvosilag javasolt az étrendváltoztatás, pl. cukorbetegség, inzulinrezisztencia, ételallergia, magas vérnyomás stb. esetén) az orvosi dokumentációt, leleteket is hozza magával a konzultációkra!

   

  A tanácsadásokat, felméréseket és étrendtervezést dietetikus végzi.

   

  Részletes információk, bejelentkezés és időpont-egyeztetés:

   

  Asiama Evelyn

  Mobil: +36 (20) 203-0178

  E-mail: dietetika@springday.hu

   

  Mi a mozaik étrendtervezés?

   

  A mozaikétrend során igény szerint választható ételsorokra kap recepteket a vendég. Mindenkinek más menühöz kell segítség: van, aki a kisétkezésekhez, van aki inkább a főétkezésekhez szeretne ötleteket gyűjteni.

   

  Természetesen a konzultáción megbeszélt energia – és tápanyagigénynek, valamint nem utolsó sorban a vendég ízlésének megfelelően kerül kiadásra a mozaikétrend.

   

  Asiama Evelyn, dietetikus

   

  Dietetikai tanulmányaim előtt személyi edzőként tevékenykedtem, ekkor tudatosult bennem, hogy a táplálkozástudományt részletesebben szeretném elsajátítani. Hiszem, hogy a testösszetételi mutatókon túl a valódi „egész-ség” holisztikus szemléletet kíván. Így mind a tanácsadásokon, mind pedig az edzéseken ennek megfelelően segítem a hozzám fordulókat. Anyaként még fontosabbá vált számomra a felnőtt táplálkozáson túl, a kisgyermekek táplálásával kapcsolatos ismereteim folyamatos bővítése, és ezen információk továbbítása a tanácsadások, előadások során.

   

  Végzettségek

  • Dietetikus – Semmelweis Egyetem ETK
  • Gyógymasszőr – Semmelweis Egyetem ETK
  • Személyi edző – Fitness Akadémia
  • Kismamatorna oktató – Fitness Akadémia
  • Funkcionális tréner – IWI
  • Preventív gerinctréner – IWI
  • Stretching tréner – IWI
  • Polar OwnZone® Personal Trainer

   

  Részletes információ, bejelentkezés és időpont-egyeztetés:

   

  Asiama Evelyn

  Mobil: +36 (20) 203-0178

  E-mail: dietetika@springday.hu