Kárpáti László

Pilates oktató, Személyi edző

VISSZA AZ ÉLETBE AZ EGÉSZSÉG ÚTJÁN

Üdvözöllek itt,  hogy kicsit beleláthass abba, amit képviselek és átadni szeretnék számodra.

Életutam egy részébe nyerhetsz most bepillantást, hogy megértsd Te is mi az ami motivál.

Gyermekkorom fontos részét képezte a sport, és annak szeretete, azon belül is a küzdősportok felé orientálódtam. Ennek megfelelően választottam  későbbi munkámat, a Különleges Szolgálatnál.

Hivatásom és sportpályafutásom során, rengeteg szélsőséges igénybevétellel találkoztam, melyeknek nem kívánt következményeit személyesen is megtapasztalhattam.

Ezt tetézte évekkel ezelőtti súlyos autóbalesetem, aminek következményeként komoly sérülésekből kellett újraépíteni magam.

Az akkori tudásom viszont nem biztosította a jól mozgás alapjait és a szakszerű rehabilitáció hiánya miatt, néhány évvel később jelentős életminőség romlás ütötte fel a fejét mindennapjaimban. Ízületeim rohamosan kezdtek leépülni a rosszul mozgás és a túlterhelés következtében. Fájdalmaim éjszaka is kínoztak már. Eljött az ideje, hogy változtassak!

Úgy gondolom, állapotom tovább romlott volna, ha ezt hagyom. Az sem kizárt, hogy rövid időn belül, mindenféle sportolással fel kellett volna hagynom.

Mivel a mozgás életem szerves részét képezi, a megoldást keresve találtam rá egy járható útra, ami megmutatta, hogy lehet másképp is csinálni.

Megismerkedve a gyógytornával, a Pilates módszerrel, szemléletmódom gyökeresen megváltozott. Saját testemen tapasztalva a változást döntöttem úgy, hogy tudományos alapokra helyezem eddigi ismereteimet.

Kutatni és alkalmazni kezdtem az újraépítés, gyógyulás folyamatát egy tudatos mozgással, ahol minden mozdulat a “CSINÁLD JÓL”  elven alapszik. Jelenlegi súlyzós edzésmunkámat is ennek megfelelően alakítottam ki.

A legjobbaktól tanulhattam, akik megmutatták és megtapasztaltatták velem, hogy nem kellenek a nagy súlyok, anélkül is el lehet érni azt, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. 

▪A személyi edző dolga a testreszabás, új ismeretek szerzése, ezek átadása és alkalmazása a leghatékonyabb módon. 

▪Az edző  edzése nem a Te edzésed! Mindenkinek másra van szüksége, maximális odafigyelés mellett. 

▪Helyes gyakorlat végrehajtás kompenzációk nélkül, hogy a rendszer megőrizze hatékonyságát és egészségét!

▪A személyre szabott mozgás és a mozdulatok pontosítása, a helyes súly megválasztása csökkentik a degenerációk mértékét.

Ezen ismeretek birtokában, az eddig tapasztaltak alapján szeretném

átadni ezt a tapasztalatot, tudatosságot, hogy az edzés élmény legyen az egészség szolgálatában, mert a célt így is el lehet érni, anélkül, hogy szétszednéd magad és hamis ígéretek csapdájába esnél. Itt azért megjegyezném, a helyes és tudatos táplálkozás fontosságát.

Ma már csak azt bánom, hogy nem hamarabb ébredtem rá az okos edzés elsajátítására.

A TESTÜNK EGY TEMPLOM, EZT KAPTUK, TISZTELJÜK ÉS VIGYÁZZUNK RÁ!

Nincs célzott korosztály. Amit nyújtani szeretnék, az preventív szemléletet nyújt, amire mindenkinek szüksége lenne. 

▪A fiataloknak, akik azzal az előnnyel folytathatják útjukat, hogy nem kell

kitapasztalniuk a végrehajtások hogyanját, nem kell a helytelen végrehajtásból és eszement túlterhelésből fakadó ízületi és izomsérülések hosszan tartó felépülési idejét megélniük, megtanulják jól használni testüket.

▪Az idősebbeknek egyaránt pluszt nyújt, akiknek vigyázni kell izmaik épségére és itt-ott megkopott ízületeikre.

Ha velem tartasz, mindegy mennyi idős vagy, érezni fogod, hogy Élsz, és ezt lehet jól csinálni, mert JÓL CSINÁLNI megéri.

Mottó:

„Ne csak beszélj róla! 

CSINÁLD, de csináld jól”! 

Mert van választásod.

Kárpáti László

Telefonszám: 06307092530

E-mail cím: karpatilacko@gmail.com