Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00

Sutka Beáta

Reflexológus

Sutka Beáta – diplomás ápoló,  természetgyógyász reflexológus, masszőr

 Sorsodnak kovácsa vagy barkácsolója vagy.

„ … még soha nem volt ekkora szükség  természetgyógyászati tevékenységre, hisz óriási ŰR tátong a gyógyításban a páciens és a gyógyító között, és ez napról napra nő „

–  tartja Sutka Beáta a Sprinday Health Club természetgyógyász reflexológusa , aki már gyermekkora óta arra vágyott, hogy segítsen másokon. Az egészségügyi tanulmányok, vagyis a nyugati orvoslás megismerése után a keleti szemlélet, alternatív lehetőségek felé vonzotta a sors.

2000-ben végzett az Egészségügyi Főiskolán. 2012 óta foglalkozik a természetgyógyászattal és alternatív gyógymódokkal, ebben az évben végezte el a talpreflexológia tanfolyamot. A reflexológus szakvizsgát 2016 novemberben tette le. Kiemelte, hogy mint reflexológus, szakvizsgázott természetgyógyász a talpreflexológiai tudásán kívül egyéb alternatív módszerekkel és népi gyógymódokkal kiegészülve, de tudományos alapokon segít a pácienseknek.

MI IS A REFLEXOLÓGIA?

Nem pusztán egy talpmasszázs, mely jóleső érzéssel tölt el, hanem az alternatív gyógyászat legmeghatározóbb része, ahol a szervezet Öngyógyító képességét keltjük életre!

A legfontosabb célunk, hogy KOMPLEX SZEMLÉLETTEL KÖZELÍTÜNK, nem csak a tünetekkel foglalkozva.

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az élő szervezet működése folyamán az egyensúlyra, a harmóniára törekszik.

Az emberi szervezetet a biológiai működés mellett, energetikai rendszer isműködteti. Nem csak erek és idegek hálózzák be, hanem energiavonalak is, úgynevezett meridiánok. A keleti orvoslás nagy jelentőséget tulajdonít ezen rendszernek, ahol a holisztikus szemlélet alapja lakozik!

A Reflexológia ezen energiapályákon keresztül teremt kapcsolatot!

Az emberiség jelenleg olyan életvitelt folytat, ami korántsem nevezhető sem test, sem lélekbarátnak. A rohanás, a vég nélküli idegeskedés, stressz és a mozgásszegény életmódhoz társuló rossz táplálkozás komoly egészségügyi kockázatokat jelentenek, s a betegségek kialakulásához kiváló táptalajul szolgálnak.

Sajnos a nyugati orvoslás nagyszerűsége egyre inkább „csak”  a technikai eszközök, a diagnosztika rohamléptékű fejlődésében látszik. Óriási a túlterheltsége az egészségügyi rendszernek.

A valódi terápiára,  a valódi kezelésre, a komplex egész emberrel való foglalkozásra azonban nincs idő, lehetőség. 

Reflexológia definíció alapján: olyan természetgyógyászati eljárás, mely a reflexpontokon, ujjnyomásos technikával az egészséget támogató, megőrző életerőket serkenti az időfaktor figyelembevételével, fájdalomküszöb alatt.

A reflexpontok ösztönzése rehabilitációnál, régóta húzódó krónikus panaszok esetén is kiváló, de akut probléma kezelésében is hatásos, nagyszerű kiegészítése lehet az orvosi terápiáknak.

Legnagyobb jelentősége azonban az oly sokszor elhanyagolt prevencióban van, melynek köszönhetően számos egészségügyi nehézséget egyszerűen elkerülhet.

A holisztikus reflexológia egészen más megvilágításba helyezi az egészség kérdését. Az ideológia lényege, hogy az egész embert vesszük figyelembe és a szervezet öngyógyító folyamatait csak be kell indítani, azok utána eredményesen végzik a dolgukat.

Ez az újfajta látásmód nemcsak a testet serkenti arra, hogy gyógyító energiáival támogassa saját magát, hanem a lelki fókuszt is élesebbre állítja. A stressztűrő képesség növelhető, s prevencióval megannyi fizikai kellemetlenség megelőzhető.

Időpontot kérek telefonon