Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00
Nyitva: H-P: 6:00-22:30, SZ-V:8:00-20:00

Köszöntünk varázslatos wellness részlegünkön, ahol igazi nyugalomsziget vár.

PEZSGŐFÜRDŐ | TENGERKÉK ÚSZÓMEDENCE | SZAUNÁK SORA | SPECIÁLIS SZAUNA FELÖNTÉSEK | SÓKABIN | TENGERI KLÍMA KABIN | MASSZÁZS | LPG KEZELÉS

WELLNESS BELÉPŐ MÁR 3900 FT-TÓL! 

A wellness belépő ára tartalmazza a 4 óra díjtalan parkolási lehetőséget, minden hétvégén, ünnepnapon és szabadnapon.

 

ÚSZÓMEDENCE: 20×6 M, VÍZMÉLYSÉG 120 CM, HŐFOK 26-28 CELSIUS FOK

Úszómedencénkben több alkalommal vízi-gimnasztikát tart szakképzett oktatónk mindenki számára, felső korhatár nélkül, akár úszástudás nélkül is. Speciális, környezetbarát technológiával kialakított vízforgató berendezés biztosítja vendégeink számára a mindig tökéletes vízminőséget. A medencét körülölelő kőfal és a beépített hangulatvilágítás gondoskodik arról, hogy vendégeink a külvilágot teljesen kizárva megtalálják a testi-lelki harmóniát.

34 SZEMÉLYES PEZSGŐFÜRDŐ, 36 C FOK

Pezsgőfürdőnk a hangulatvilágításnak és a gyönyörű környezetnek köszönhetően igazán varázslatos, romantikus és sejtelmes világba lép a wellness részlegbe látogató. A jacuzziban üldögélve a hatalmas üvegfalakon át közvetlen kilátás nyílik a 650 nm-es fedetlen belső füves-fás udvarra, ahol a napozóterasz is található.

NAPOZÓTERASZ

A jó idő beköszöntével virágokkal, bokrokkal, fákkal beültetett belső fedetlen, zöld udvarunk, és napozóteraszunk is vendégeink rendelkezésére áll. A napozóteraszt körülölelő rózsalugas és a napozóágyak biztosítják a békés pihenést.

FÉNYTERÁPIÁS SZAUNA

A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.

SÓKABIN

Tengeri klíma kabinjaink egyedülálló technológiája, a (holt-tengeri vagy Himalája) sóoldatot alakítja párává. Ez a só pára az ionizált oxigénnel együtt áramlik a kabinba, és a finom részecskéknek köszönhetően belélegezhető, a hörgőt tökéletesen átjárja, valamint egyidejűleg bőrlélegzéssel is bejuthat szervezetünkbe. A finom párásított tengeri só segít megbirkózni a légutaknak az asztmával, hörghuruttal, de még a szénanátha, az allergia, és az olyan bőrbetegségek is, mint például a pattanásosság, az ekcéma, és a pikkelysömör is pozitívan reagálnak a rendszeres kezelésre. A pára lelohasztja a toroknyálkahártyát, és a váladék okozta dugulást köhögés útján eltávolítja a szervezetből. A torokirritáció, és a légzési nehézségek hamar enyhülnek. A lelohadt torok nyálkahártya most már lényegesen gyorsabban és hatékonyabban képes felvenni az ionizált oxigént. Ennek köszönhetően a szervek és szövetek oxigénellátása jelentősen javul. Ez részben jelentős teljesítménynövekedés formájában mutatkozik meg, mely néhány élsportoló, és orvosaik részéről is rendszeresen megerősítést nyer. A pára behatol a felsőbb bőrrétegekbe – nem úgy mint a só, amely a bőr felszínén maradva kiszáradáshoz vezet – ahol kifejti nedvesség tároló hatását, és bársonyossá teszi a bőrt.

TEPIDÁRIUM

Közepes páratartalom mellett 28-32°C-n , akár órákon át élvezheti a pihenést, miközben nem terheli a szervezetét. A tepidáriumban átmelegített kőből készült ágyak illetve váltakozó fényű LED-ek segítik az ellazulást.

FINN SZAUNÁK

A szaunázás kikapcsolódás, méregtelenítés és feltöltődés egyszerre. Jótékonyan hat testünkre, lelkünkre, szellemünkre.

AROMÁS GŐZKABINOK

Alacsonyabb hőmérsékleten, kb 45-50 °C-n relaxálhat a gőzfürdőben, ahol a magas páratartalom miatt az izzadás garantált. A gőzfürdő ellazítja testünket, tisztítja a légutakat, kiváló méregtelenítő hatású.

 

INFRA KABINOK

Az infrakabin, ahogyan a finn szauna is, az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, de a használat módja, és élettani hatása eltérő. Az infrasugarak a bőrön át egészen a belső szervekig jutnak, így a test belülről kifelé melegszik fel. Hőmérséklete 40-60 °C, így használhatják a szívbeteg és a magas vérnyomással rendelkező személyek is.

FŰTÖTT KŐÁGYAK

JÉGGÉP

A szaunázás során ajánlott használata. Felfrissíti, lehűti felhevült testünket. A jeges fürdő serkenti a vérkeringést, összehúzza a pórusokat.

SZAUNA FELÖNTÉSEK

Egyesítjük a több évszázados hazai fürdő hagyományokat azzal, a szinte már életmóddá vált szauna kultúrával, amely Európa legnépszerűbb fürdőibe számos látogatót vonz. Kiragadva a stresszes hétköznapokból – az egykor oly népszerű, mára méltatlanul háttérbe szorult – rejtelmes fürdővilágba kalauzolják el látogatóinkat szauna mestereink, a szauna felöntések (szauna show-k) alkalmával, amikor is vendégeinkkel elsajátíthatják a helyes szaunázás lényegét és módját.

 

Minden hónap első szombatján Textilmentes Szauna esttel várjuk vendégeinket!

 

Wellness szolgáltatásaink körében szerepelnek még a szauna felöntések, hagyományos és speciális masszázs és spa kezelések is. 4 szépen berendezett masszázs szobában várjuk vendégeinket.

SZAUNÁK NYITVATARTÁSA

Kőszauna : H-P 06.00 – 22.15; Szo – V 08.00 – 19.45

Ördögszauna: H-P 06.00 – 22.15; Szo – V 08.00 – 19.45

Kristálygőz: H-P 06.00 – 22.15, Szo – V 08.00 – 19.45

Aromagőz: H-P 06.00 – 22. 15; Szo – V 08.00 – 19.45

Fényterápiás szauna:  H-P 06.00 – 22.15; Szo – V 08.00 – 19.45

Infrakabinok : H-P 06.00 – 22.15, Szo – V 08.00 – 19.45

Tepidárium : H-P 06.00 – 22. 15; Szo – V 08.00 – 19.45

Tengeri klíma( 30’ kúrák): H-P 06.00 – 22.00; Szo – V 08.00 – 19.45

 

Ízelítő szolgáltatásainkból:

 

Szauna felöntések – az intenzív méregtelenítésért
Pezsgőfürdő – frissít és masszíroz
Úszómedence – a kíméletes és hatékony mozgásért
Tengeri klíma kabin – ahol érezhető a tengeri levegő jótékony hatása
Tepidárium – a tökéletes kikapcsolódásért
Gőzkabin – az élvezetes immunerősítő
Infrakabin – az egészséges keringésért

 

Rohanó világunkban az egyre gyakoribb stressz hatások is kiküszöbölhetők vagy csökkenthetők a rendszeres szaunázás segítségével. Vendégeinkkel a szauna felöntés idegen szóval a szauna show segítségével ismertetik meg a szaunázás lényegét és helyes módját szauna mestereink. Mi is valójában a szauna felöntés? A szauna mester speciális technikájával, a páratartalom és egyúttal a hőmérséklet szándékos növelésével, szinte már tűrőképességük határáig juttatja el a szaunázókat, ahol egy sokkal intenzívebb méregtelenítés érhető el. Természetesen a tökéletes eredmény eléréséhez elengedhetetlen a képzett és gyakorlott szauna mester irányítása.

 

Hétfő-péntek: 17.00, 19.00

 

Hétvégén és ünnepnapokon: 16.00, 18.00

 

A Vitaminos felöntés, amelynek időtartama 7-8 perc, reggel és este is egyaránt kellemes. Kezdés előtt, a mialatt szauna mester kiszellőzteti a helyiséget és elkezdi a felfűtést, a vendégek elfoglalják helyüket a szaunában. Első ciklusban a citrus illatú felöntő vizet a lávakövekre öntve megemeli a páratartalmat és a legyező segítségével elteríti a kellemes aromát a helyiség minden szegletében. A második ciklusban újabb felöntésekkel hevíti a levegőt és ekkor már külön-külön személyre szólóan, irányulóan tereli a forró, illatos gőzt a bent ülőkre. Ekkor már mindenkiről sűrű patakokban gyöngyözve szalad a verejték. A harmadik ciklusban a felöntés után az egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal már-már az elviselhetetlenségig hevíti levegőt. A szertartást jó érzékkel befejező szauna mester a vendégeket friss, jegelt gyümölccsel kínálja meg, hiszen a vitaminok ilyenkor szívódnak fel legkönnyebben. A Vitaminos felöntést mind gyakorlott, mind kezdő szaunázóknak ajánljuk!

 

A Jeges felöntés időtartama szintén 7-8 perc és leginkább délután szervezzük! A kiszellőztetés és a felfűtés után, a szauna mester kis jéglabdákat helyez el a forró lávaköveken, amelyeket a szertartás során mentol eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsol. Az első ciklusban a légút- tisztító mentol-eukaliptusz aromát szétteríti a helységben. A második ciklusban, -hasonlóan a vitaminoshoz-, további felöntéssel és legyező mozdulatokkal sodorja rá a még simogatóan forró levegőt a bent ülőkre. A harmadik ciklus kezdetén friss jeget kínál, amellyel a szaunázók felforrósodott testüket bedörzsölve lehűthetik azt. A további felöntésekkel és egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal minden egyes bent ülőre külön-külön szinte személyre szabottan teríti a most már forró gőzt. Befejezésül a szaunázók már alig várják, hogy a dézsa alá állhassanak, vagy a jégkamrában a jégbe markolhassanak! Mind gyakorlott mind kezdő szaunázóinknak ajánljuk!

 

A Tengeri sós felöntés időtartama 8-10 perc és este szervezzük! Hasonlóan a jeges és vitaminos felöntésekhez, ezúttal is a szellőztetéssel és felfűtéssel kezdünk. A vendégek a szellőztetés alatt elfoglalják helyüket és elindul a program. Az első ciklusban a szauna mester mentol-eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsolja a lávaköveket, amely által hevíti a levegőt. A második ciklusban újabb felöntésekkel és a már ismert legyező mozdulatokkal teríti a kellemes légút-tisztító mentolos-eukaliptuszos levegőt. A harmadik ciklus elején tengeri sót kínál, amellyel a bent ülők bőrüket bedörzsölve minden elhalt bőrdarabkától megszabadulnak, pórusaik kitisztulnak, amelynek következtében fokozottabb verejtékezés mellett hatékonyabbá válik a méregtelenítés és feszesebbé válik a bőr. A tengeri sós felöntést hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánljuk!

 

A mézes tengeri sós felöntésnek 12-15 perc az időtartama és a fáradt esti órákra szervezzük! A vendégek a szellőztetés ideje alatt, – hasonlóan a többi szauna felöntéshez, – elfoglalják helyüket a szaunában. A helyek elfoglalásánál az érkezési sorrend érvényesül. A gyakorlottabbak a legfelsőbb padokra ülnek, míg a kezdőknek a középső és legalsó padokat ajánljuk. Aki tudja, hogy nem bírja végig a 15 percet, üljön közel a kijárathoz, hogy szükség esetén könnyen elhagyhassa a szaunát. Az első ciklusban a szauna mester a szellőztetést követően mentol-eukaliptusz felöntő vízzel locsolja a lávaköveket és az előbbieknek megfelelően szétteríti a még selymesen forró levegőt a helyiségben. A második ciklusban többszöri felöntésekkel hevíti és intenzív legyező mozdulatokkal tereli az immáron forró levegőt minden egyes bent lévőre. Gyöngyöző verejtékfolyamok csillognak a szaunázók bőrén, mindenki csak a hidegzuhanyra vágyik. Ekkor rövid szellőztetés következik, a szauna mester tengeri sót kínál körbe, amellyel a szaunázók bőven bedörzsölik a testüket. A só gyorsan olvad és megszabadít a lehámlott bőrrétegektől, tisztít és fertőtlenít. A kevés friss levegő után újult erővel folyik tovább a szertartás: felöntés, hevítés, legyezés. A kövér verejtékcseppek újból ellepik a bent lévők felhevült testét. A következő friss levegő-injekciót követően – immár a 12. percnél járunk- a szauna mester aranysárga mézet csorgat mindenkinek a tenyerébe. A mézzel mindenki vastagon bekeni immár lehámlott és megtisztított bőrét. A méz pillanatok alatt feloldódik és felszívódik a nedves bőrön, számos vitaminjával, tápanyag tartalmával megfiatalítja, újjávarázsolja bőrünket. Elérkezett az utolsó ciklus; egy újabb felöntés, újabb intenzív legyező mozdulatok. A levegő forró, szinte lángol. A sónak, a méznek már nyoma sincs a bőrön, teljesen felolvadt. Mielőtt a bent ülők maguktól szaladnának a hidegzuhany alá; a szauna mester tökéletes időzítéssel befejezi a szertartást.