Top
 
úszómedence, jakuzzi, szaunavilág

springday wellness

Éld át a tökéletes nyugalmat !

SPRINGDAY WELLNESS

Egy kellemesen fárasztó edzés után tengerkék úszómedencénkben lazíthatod el izmaidat. Merülj el a pezsgőfürdő habjaiban vagy add át magad a szaunázás egyedülálló élményének. Legyen életed része a Springday!

Varázslatos élmények várnak Rád wellness világunkban ! 

WELLNESS SZOLGÁLTATÁSOK VÁLTOZÁSA 2022.10.03-tól ITT

SZAUNAVILÁG

Ördögszauna

Finn szauna, 95 Celsius fokos hőmérséklet, 15 személyes, eredeti vörösfenyő burkolat. A szaunázás kikapcsolódás, méregtelenítés és feltöltődés egyszerre. Jótékonyan hat testünkre, lelkünkre, szellemünkre.

Kőszauna

Finn szauna, 75-80 Celsius fokos hőmérséklet, 25 személyes, eredeti vörösfenyő és mészkő burkolat. Szauna felöntések helyszíne. A szaunázás kikapcsolódás, méregtelenítés és feltöltődés egyszerre. Jótékonyan hat testünkre, lelkünkre, szellemünkre.

Fényterápiás szauna

Finn szauna, 65-70 Celsius fokos hőmérséklet, 20 személyes, eredeti vörösfenyő burkolat, fényterápia. A szaunázás kikapcsolódás, méregtelenítés és feltöltődés egyszerre. Jótékonyan hat testünkre, lelkünkre, szellemünkre. A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.

Aromagőz kabin

Alacsonyabb hőmérsékleten, 45-50 Celsius fokon relaxálhat a gőzfürdőben, ahol a magas páratartalom miatt az izzadás garantált. A gőzfürdő ellazítja testünket, tisztítja a légutakat, kiváló méregtelenítő hatású.

Kristálygőz kabin

Alacsonyabb hőmérsékleten, 45-50 Celsius fokon relaxálhat a gőzfürdőben, ahol a magas páratartalom miatt az izzadás garantált. A gőzfürdő ellazítja testünket, tisztítja a légutakat, kiváló méregtelenítő hatású.

Tengeri klíma kabin

Tengeri klíma kabinjaink egyedülálló technológiája, a (holt-tengeri vagy Himalája) sóoldatot alakítja párává. Ez a só pára az ionizált oxigénnel együtt áramlik a kabinba, és a finom részecskéknek köszönhetően belélegezhető, a hörgőt tökéletesen átjárja, valamint egyidejűleg bőrlélegzéssel is bejuthat szervezetünkbe. A finom párásított tengeri só segít megbirkózni a légutaknak az asztmával, hörghuruttal, de még a szénanátha, az allergia, és az olyan bőrbetegségek is, mint például a pattanásosság, az ekcéma, és a pikkelysömör is pozitívan reagálnak a rendszeres kezelésre. A pára lelohasztja a torok-nyálkahártyát, és a váladék okozta dugulást köhögés útján eltávolítja a szervezetből. A torokirritáció, és a légzési nehézségek hamar enyhülnek. A lelohadt torok nyálkahártya most már lényegesen gyorsabban és hatékonyabban képes felvenni az ionizált oxigént. Ennek köszönhetően a szervek és szövetek oxigénellátása jelentősen javul. Ez részben jelentős teljesítménynövekedés formájában mutatkozik meg, mely néhány élsportoló, és orvosaik részéről is rendszeresen megerősítést nyer. A pára behatol a felsőbb bőrrétegekbe – nem úgy mint a só, amely a bőr felszínén maradva kiszáradáshoz vezet – ahol kifejti nedvesség tároló hatását, és bársonyossá teszi a bőrt.

Tepidárium

Közepes páratartalom mellett 28-32 Celsius fokon , akár órákon át élvezheti a pihenést, miközben nem terheli a szervezetét. A tepidáriumban átmelegített kőből készült ágyak illetve váltakozó fényű LED-ek segítik az ellazulást.

Infra kabinok

Az infrakabin, ahogyan a finn szauna is, az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet, de a használat módja, és élettani hatása eltérő. Az infrasugarak a bőrön át egészen a belső szervekig jutnak, így a test belülről kifelé melegszik fel. Hőmérséklete 40-60 °C, így használhatják a szívbeteg és a magas vérnyomással rendelkező személyek is.

Fűtött kőágyak

Semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor a kellemesen fárasztó edzést az egyedileg tervezett, kényelmes fűtött kőágyakon tudjuk kipihenni.

Jégkút

A szaunázás során ajánlott használata. Felfrissíti, lehűti felhevült testünket. A jeges fürdő serkenti a vérkeringést, összehúzza a pórusokat.

ÚSZÓMEDENCE, JAKUZZI, NAPOZÓ TERASZ

Úszómedence

Feszített víztükrű úszómedence. Környezetbarát technológiával kialakított vízforgató berendezés biztosítja vendégeink számára a mindig tökéletes vízminőséget. Víz átlag hőfoka: 26-28 Celsius fok, vízmélység: 120 cm, Méret: 20m x 6 m

Jakuzzi

Pezsgőfürdőnk a hangulatvilágításnak és a gyönyörű környezetnek köszönhetően igazán varázslatos. Romantikus és sejtelmes világba lép a wellness részlegbe látogató. A jacuzziban üldögélve a hatalmas üvegfalakon át közvetlen kilátás nyílik a fedetlen belső füves-fás udvarra, ahol a napozóterasz is található. Víz hőfoka: 36 -38 Celsius fok, Méret: 34 személyes

Napozó terasz

A jó idő beköszöntével virágokkal, bokrokkal, fákkal beültetett belső fedetlen, zöld udvarunk, és napozóteraszunk is vendégeink rendelkezésére áll. A napozóteraszt körülölelő rózsalugas és a napozóágyak biztosítják a békés pihenést.

ESEMÉNYEK

Szaunafelöntés

Egyesítjük a több évszázados hazai fürdő hagyományokat azzal, a szinte már életmóddá vált szauna kultúrával, amely Európa legnépszerűbb fürdőibe számos látogatót vonz. Kiragadva a stresszes hétköznapokból – az egykor oly népszerű, mára méltatlanul háttérbe szorult – rejtelmes fürdővilágba kalauzolják el látogatóinkat szauna mestereink, a szauna felöntések (szauna show-k) alkalmával, amikor is vendégeinkkel elsajátíthatják a helyes szaunázás lényegét és módját.

Szauna felöntések időpontjai az órarendben találhatóak

 

A Vitaminos felöntés, amelynek időtartama 7-8 perc, reggel és este is egyaránt kellemes. Kezdés előtt, a mialatt szauna mester kiszellőzteti a helyiséget és elkezdi a felfűtést, a vendégek elfoglalják helyüket a szaunában. Első ciklusban a citrus illatú felöntő vizet a lávakövekre öntve megemeli a páratartalmat és a legyező segítségével elteríti a kellemes aromát a helyiség minden szegletében. A második ciklusban újabb felöntésekkel hevíti a levegőt és ekkor már külön-külön személyre szólóan, irányulóan tereli a forró, illatos gőzt a bent ülőkre. Ekkor már mindenkiről sűrű patakokban gyöngyözve szalad a verejték. A harmadik ciklusban a felöntés után az egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal már-már az elviselhetetlenségig hevíti levegőt. A szertartást jó érzékkel befejező szauna mester a vendégeket friss, jegelt gyümölccsel kínálja meg, hiszen a vitaminok ilyenkor szívódnak fel legkönnyebben. A Vitaminos felöntést mind gyakorlott, mind kezdő szaunázóknak ajánljuk!

 

A Jeges felöntés időtartama szintén 7-8 perc és leginkább délután szervezzük! A kiszellőztetés és a felfűtés után, a szauna mester kis jéglabdákat helyez el a forró lávaköveken, amelyeket a szertartás során mentol eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsol. Az első ciklusban a légút- tisztító mentol-eukaliptusz aromát szétteríti a helységben. A második ciklusban, -hasonlóan a vitaminoshoz-, további felöntéssel és legyező mozdulatokkal sodorja rá a még simogatóan forró levegőt a bent ülőkre. A harmadik ciklus kezdetén friss jeget kínál, amellyel a szaunázók felforrósodott testüket bedörzsölve lehűthetik azt. A további felöntésekkel és egyre intenzívebb legyező mozdulatokkal minden egyes bent ülőre külön-külön szinte személyre szabottan teríti a most már forró gőzt. Befejezésül a szaunázók már alig várják, hogy a dézsa alá állhassanak, vagy a jégkamrában a jégbe markolhassanak! Mind gyakorlott mind kezdő szaunázóinknak ajánljuk!

 

A Tengeri sós felöntés időtartama 8-10 perc és este szervezzük! Hasonlóan a jeges és vitaminos felöntésekhez, ezúttal is a szellőztetéssel és felfűtéssel kezdünk. A vendégek a szellőztetés alatt elfoglalják helyüket és elindul a program. Az első ciklusban a szauna mester mentol-eukaliptusz illatú felöntő vízzel locsolja a lávaköveket, amely által hevíti a levegőt. A második ciklusban újabb felöntésekkel és a már ismert legyező mozdulatokkal teríti a kellemes légút-tisztító mentolos-eukaliptuszos levegőt. A harmadik ciklus elején tengeri sót kínál, amellyel a bent ülők bőrüket bedörzsölve minden elhalt bőrdarabkától megszabadulnak, pórusaik kitisztulnak, amelynek következtében fokozottabb verejtékezés mellett hatékonyabbá válik a méregtelenítés és feszesebbé válik a bőr. A tengeri sós felöntést hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánljuk!

 

A mézes tengeri sós felöntésnek 12-15 perc az időtartama és a fáradt esti órákra szervezzük! A vendégek a szellőztetés ideje alatt, – hasonlóan a többi szauna felöntéshez, – elfoglalják helyüket a szaunában. A helyek elfoglalásánál az érkezési sorrend érvényesül. A gyakorlottabbak a legfelsőbb padokra ülnek, míg a kezdőknek a középső és legalsó padokat ajánljuk. Aki tudja, hogy nem bírja végig a 15 percet, üljön közel a kijárathoz, hogy szükség esetén könnyen elhagyhassa a szaunát. Az első ciklusban a szauna mester a szellőztetést követően mentol-eukaliptusz felöntő vízzel locsolja a lávaköveket és az előbbieknek megfelelően szétteríti a még selymesen forró levegőt a helyiségben. A második ciklusban többszöri felöntésekkel hevíti és intenzív legyező mozdulatokkal tereli az immáron forró levegőt minden egyes bent lévőre. Gyöngyöző verejtékfolyamok csillognak a szaunázók bőrén, mindenki csak a hidegzuhanyra vágyik. Ekkor rövid szellőztetés következik, a szauna mester tengeri sót kínál körbe, amellyel a szaunázók bőven bedörzsölik a testüket. A só gyorsan olvad és megszabadít a lehámlott bőrrétegektől, tisztít és fertőtlenít. A kevés friss levegő után újult erővel folyik tovább a szertartás: felöntés, hevítés, legyezés. A kövér verejtékcseppek újból ellepik a bent lévők felhevült testét. A következő friss levegő-injekciót követően – immár a 12. percnél járunk- a szauna mester aranysárga mézet csorgat mindenkinek a tenyerébe. A mézzel mindenki vastagon bekeni immár lehámlott és megtisztított bőrét. A méz pillanatok alatt feloldódik és felszívódik a nedves bőrön, számos vitaminjával, tápanyag tartalmával megfiatalítja, újjávarázsolja bőrünket. Elérkezett az utolsó ciklus; egy újabb felöntés, újabb intenzív legyező mozdulatok. A levegő forró, szinte lángol. A sónak, a méznek már nyoma sincs a bőrön, teljesen felolvadt. Mielőtt a bent ülők maguktól szaladnának a hidegzuhany alá; a szauna mester tökéletes időzítéssel befejezi a szertartást.

Aqua torna

Szaképzett oktatóink hetente több alkalommal tartanak vízi-gimnasztikát minden korosztály számára, akár úszástudás nélkül is. Speciális, környezetbarát technológiával kialakított vízforgató berendezés biztosítja vendégeink számára a mindig tökéletes vízminőséget. Víz átlag hőfoka: 26-28 Celsius fok, vízmélység: 120 cm, Méret: 20m x 6 m

Aqua bike

Szaképzett oktatóink hetente több alkalommal tartanak Aqua bike órát minden korosztály számára, akár úszástudás nélkül is. Speciális, környezetbarát technológiával kialakított vízforgató berendezés biztosítja vendégeink számára a mindig tökéletes vízminőséget. Víz átlag hőfoka: 26-28 Celsius fok, vízmélység: 120 cm, Méret: 20m x 6 m

Szauna kabinok nyitvatartási ideje:
H – P Sz – V
Kőszauna 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Ördögszauna 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Kristálygőz 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Aromagőz 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Fényterápiás szauna 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Infrakabinok 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Tepidárium 06:00 – 22:15 08:00 – 19:45
Tengeri klíma 06:00 – 22.00 08:00 – 19:45